Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Verkoop elektrische auto’s steeg eerste kwartaal in 2021 met 120%

Uit recent onderzoek van IEA (Internationale Energieagentschap) is gebleken dat de verkoop van elektrische auto’s in 2021 ten opzichte van 2020 met 120% is gestegen. Een behoorlijk indrukwekkend percentage, ondanks de wereldwijde pandemie. Het aantal elektrische auto’s neemt wereldwijd toe en het aantal EV’s zal in de toekomst alleen maar stijgen, dat is wel duidelijk. 

Jaarlijks publiceert IAE het Global Outlook EV rapport. In het rapport gaan zij in op de meest recente ontwikkelingen rondom elektrische mobiliteit, wereldwijd. De meest belangrijke thema’s die zij in dit rapport behandelen zijn onder andere elektrische auto’s, laadinfrastructuur, energieverbruik, CO2-uitstoot en de batterijen. In dit artikel lichten wij de meest belangrijke uitkomsten toe.

Verkoop elektrische auto’s met name in Europa

Wereldwijd zijn er zo’n tien miljoen elektrische auto’s verkocht in 2020. Het aantal nieuwregistraties van elektrische auto’s is maar liefst met 41% gestegen in 2020. Wat best opvallend is, gezien de verkoop van auto’s tijdens de coronacrisis met 6% is gedaald. In hetzelfde jaar zijn er zo’n 3 miljoen elektrische auto’s wereldwijd verkocht. De elektrische auto werd met name veelal verkocht in Europa. Met deze prestatie heeft Europa China ingehaald als grootste markt voor elektrische auto’s.

Drie redenen voor de veerkracht van de EV-verkoop

Drie redenen voor de veerkracht van de EV-verkoop

Volgens het rapport zijn er drie redenen voor de veerkracht van de EV-verkoop. De eerste reden is vanwege de CO2-uitstoot. Steeds meer landen moeten zich aan bepaalde emissienormen houden, waardoor elektrische auto’s steeds populairder worden. De tweede reden is vanwege de subsidies en de fiscale voordelen. Tot slot is de derde reden natuurlijk het uitgebreide aanbod. De modellen worden steeds beter, krijgen een groter accupakket en de prijzen dalen.

Je ziet dat steeds meer autofabrikanten hun ambitieuze plannen voor de komende jaren onthullen. Waarbij zij de focus leggen op elektrische auto’s. Van de top 20 autofabrikanten heeft 18 al aangegeven hun portfolio verder uit te breiden met elektrische modellen. Wereldwijd heeft de overheid in 2020 14 biljoen USD dollar gespendeerd aan het stimuleren van de verkoop van elektrische auto’s.

Elektrische auto wordt de norm op de wegen

In dit decennium mogen we een gezonde groei van elektrische auto’s verwachten dankzij het huidige beleid. De verwachting is dat we tegen 2030 ongeveer 140 miljoen exemplaren elektrische auto’s hebben. Echter zou dit uitgebreid kunnen worden naar 230 miljoen, als de overheid zich extra inzet voor het behalen van de klimaatdoelstellingen. Zij zullen extra maatregelen moeten nemen om de uitrol van elektrische voertuigen in het midden en hoge segment te stimuleren en de bijbehorende snellaadinfrastructuur te bevorderen.

De vooruitgang in batterijtechnologie en massaproductie zal er tevens voor zorgen dat de kosten van EV’s verder dalen. Volgens IEA is het van cruciaal belang om de elektriciteitsopwekking koolstofvrij te maken, elektrische voertuigen te integreren in energiesystemen om laadinfrastructuur te bouwen en om duurzame batterijproductie en recycling te bevorderen.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl