Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Verhuizen met de Toyota Proace Electric

Wist je dat de Toyota Proace Electric niet alleen heel comfortabel rijdt, maar ook een uitstekende keuze is voor verhuizingen? Nou, ik moet je vooraf waarschuwen dat dit misschien niet het meest intrigerende verhaal wordt, maar desondanks was ik, een dame van 1.63m, zo aangenaam verrast door de Toyota Proace Electric dat ik er gewoon een artikel aan moet wijden. In dit artikel zal ik uitleggen waarom ik van mening ben dat de Toyota Proace Electric ten onrechte als 'onderschat' wordt beschouwd.

Ruime bus met een lengte laadvloer van 2.763 mm

Toyota Proace Electric

Voor mijn verhuizing gebruikte ik afgelopen weekend de Toyota Proace Electric Extra Range Long Worker. Vooraf vond ik het moeilijk in te schatten hoeveel spullen ik in één keer kon verhuizen. Maar met de hulp van enkele behulpzame familieleden en vrienden, en met een flinke dosis ruimtelijk inzicht, bleek het verrassend goed te gaan. :) Uiteindelijk slaagde ik erin om in twee ritten te verhuizen. Voor iemand zoals ik, die niet echt gelooft in 'less is more', was het eerste ritje gewijd aan een tweepersoonsbed, twee kasten en wat dozen. Tijdens het tweede ritje vulden we de bus voornamelijk met verhuisdozen, een wasmachine, droger, lampen en een dressoir. Het was opmerkelijk om te ontdekken hoeveel deze bus, wellicht niet in eerste instantie bedoeld voor verhuizingen, kon bevatten!

Hoge zit, rijdt soepel en comfortabel

Naast de royale ruimte in het interieur heeft de Toyota Proace Electric me ook positief verrast met zijn uitstekende rijgedrag. Ik ben vooral enthousiast over de hoge zitpositie, die zorgt voor een prettig overzicht van de omgeving, iets wat voor mij, met mijn lengte van 1.63 meter, geen overbodige luxe is. :) De elektrische aandrijving van de bus biedt een vlotte en soepele acceleratie, zonder dat je hoeft te schakelen, wat zeer comfortabel is. De wendbaarheid in bochten is ook opmerkelijk; hij manoeuvreert echt soepel. Hoewel ik persoonlijk erg tevreden ben met mijn Renault Zoe en het in de praktijk niet erg handig is om constant in een bus te rijden, wil ik graag benadrukken dat de Toyota Proace Electric echt een plezier is om in te rijden!

Praktische, bruikbare actieradius van

De actieradius van de Toyota Proace Electric is getest volgens de WLTP-methode en bedraagt 330 kilometer. Eerlijk gezegd komt het rijbereik van deze elektrische bus redelijk overeen met de praktijk. Met een volle lading is een rijbereik van 250 kilometer zeker haalbaar. Natuurlijk neemt het rijbereik van Proace wat af wanneer de auto volledig is geladen, maar het blijft zeker bruikbaar voor meerdere ritten van Drachten naar Sneek.

Mogelijkheid tot snelladen met een laadvermogen van 100 kW DC

Is de auto toch bijna helemaal leeggereden? Dan kun je 'm bij een openbare laadpaal neerzetten, maar je kunt ook even naar Fastned rijden. De Proace Electric kan namelijk snelladen met een laadvermogen van 100 kW DC. Dat is twee keer sneller dan de maximale laadsnelheid van mijn Renault Zoe. Zeker niet gek dus. Laad je de Toyota Proace Electric van 10 naar 80% dan moet je rekening houden met een laadtijd van 48 minuten.

Volvo EX30

De Volvo EX30: Een compacte, stoere SUV met een vleugje elegantie

Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl