Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Toyota Proace verkozen tot beste bestelauto van het jaar 2022

Voor het eerst dit jaar gaat de titel van ‘Beste Bestelauto van het Jaar’ naar een volledig elektrische bedrijfsbus; de Toyota Proace Electric. Volgens het juryrapport van Automobiel Management scoort de Toyota Proace Electric het hoogst op: functionaliteit, brandstofkosten, comfort, rijeigenschappen en uitstraling. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Elektrische bedrijfswagens verkozen tot ‘Beste bestelauto van het jaar 2022

Ook de nummer twee en drie zijn 100% elektrische bedrijfsbussen. De Mercedes-Benz eSprinter wist de tweede plek te bemachtigen en de derde plek gaat naar de Peugeot e-Expert. De Toyota Proace Electric scoorde namelijk hoog op de zeer uitgebreide garantiebepalingen. Daarnaast onderscheidt de elektrische bedrijfswagen zich ten opzichte van de concurrentie door de toekomstige bestuurder de keuze te bieden uit drie lengtes en speciale uitvoeringen die je meteen kunt bestellen.

Elektrische bedrijfswagen goed alternatief voor brandstofvariant

Dankzij een goede actieradius, goed laadvermogen en voldoende binnenruimte wordt de elektrische bedrijfswagen steeds interessanter voor ondernemers. Bij de Toyota Proace Electric heb je de keuze uit een 50 of 75 kWh accupakket. Afhankelijk van het gekozen accupakket betekent dit een actieradius tot 330 kilometer (WLTP). Daarnaast heeft de bedrijfsauto binnen 10 minuten weer 100 kilometer extra range als je laadt bij een DC-snellader. Bij een bedrijfsauto is het laadvermogen ook belangrijk. De elektrische Toyota Proace heeft een laadvermogen tot 1.275 kilogram.

Weliswaar ligt de vanafprijs nog steeds een stuk hoger dan die van een brandstofvariant, maar daar staat tegenover dat de operationele kosten van de elektrische variant een stuk lager uitvallen. Hierdoor kan het uiteindelijk alsnog interessanter zijn om voor het elektrische alternatief te gaan.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl