Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Top 10 elektrische leaseauto’s in deze tijd

De wereld ziet er momenteel heel anders uit dan vorig jaar. Dit geldt ook voor de automotive. Meer thuiswerken betekent automatisch ook dat je waarschijnlijk minder kilometers maakt. Echter blijkt uit recent onderzoek dat de meerderheid van de leaserijders geen significante verandering verwacht in de mobiliteitsbehoefte op de lange termijn.

Wel overweegt maar liefst 70% van de leaserijders de overstap naar een elektrische auto. De zakelijke rijder kijkt niet alleen meer naar de fiscale voordelen, maar vindt het duurzame karakter ook steeds belangrijker.

Top 10 elektrische leaseauto’s

In dit artikel hebben wij een top 10 elektrische leaseauto’s samengesteld die juist in de huidige tijd het goed doen onder de zakelijke rijder. De elektrische leaseauto’s zijn geselecteerd op basis van een aantal criteria: beschikbaarheid, prijs-kwaliteitverhouding, bijtelling en leaseprijs.

  1. Tesla Model 3 (direct beschikbaar)

  2. Kia e-Niro (direct beschikbaar)

  3. Hyundai Kona Electric (direct beschikbaar)

  4. Volkswagen ID.3 (naar verwachting zomer 2020)

  5. Renault Zoe ZE50 (direct beschikbaar)

  6. Opel Corsa-e (derde kwartaal 2020)

  7. MG ZS EV (direct beschikbaar)

  8. Nissan Leaf (direct beschikbaar)

  9. Skoda Citigo e iV (direct beschikbaar)

  10. Seat Mii Electric (direct beschikbaar)

Tesla Model 3

Tesla Model 3

De Tesla Model 3 is zowel in 2019 als 2020 de bestverkochte elektrische auto. Geen verrassing dus dat deze populaire leaseauto ook in onze top 10 op nummer één staat. Waar de Tesla Model 3 zich in onderscheidt is onder andere: de slimme technologie, rijke uitrusting, Tesla Superchargers, actieradius van 560 kilometer (Long Range), 3-fase opladen, en de bijbehorende app die als sleutel kan fungeren.

Kia e-Niro

Kia e-Niro

Waarom is de Kia e-Niro zo razend populair onder de zakelijke rijder? De Kia e-Niro is standaard al zeer rijk uitgerust, is behoorlijk ruim in zijn segment, heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een actieradius van 455 kilometer (WLTP). De Kia e-Niro was lange tijd volledig uitverkocht. Echter is de auto bij ons uit voorraad leverbaar! De elektrische Kia staat wat ons betreft geheel terecht op nummer 2!

Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric

Onder de elektrische auto’s is de Hyundai Kona Electric inmiddels een begrip geworden. De elektrische crossover van Hyundai is in vele opzichten vergelijkbaar met de Kia e-Niro. De nieuwe generatie van de Hyundai Kona Electric onderscheidt zich door een actieradius van 484 kilometer, kan 3-fase opladen, heeft stoelverwarming en voor- en achterin en is voorzien van een head-up display.

Volkswagen ID.3 (naar verwachting zomer 2020)

Volkswagen ID.3

Een tijdje geleden was de Volkswagen ID.3 veelal in het nieuws in verband met de opgelopen vertraging vanwege softwareproblemen. Als we Volkswagen moeten geloven kunnen we de Volkswagen ID.3 alsnog in de zomer van 2020 in Nederland verwachten. De Volkswagen ID.3 is veelbelovend vanwege de gunstige vanafprijs, ruimte (groter dan de Volkswagen Golf) en vele opties. Over het opladen is niets negatiefs te zeggen. De Volkswagen ID.3 beschikt over een 3-fase boordlader en heeft de mogelijkheid tot snelladen.

De Volkswagen ID.3 met een 58 kWh accupakket krijgt een actieradius van 420 kilometer (WLTP). Dit betreft de uitvoering met het middelgrote accupakket.

Renault Zoe ZE50 (direct beschikbaar)

Renault Zoe

Ben je op zoek naar een elektrische auto in het B-segment? Dan is de Renault Zoe ZE50 wellicht iets voor jou. De Renault Zoe doet het al jaren goed onder de zakelijke rijder. Inmiddels is de derde generatie van de Renault Zoe uit op de markt.

De Renault Zoe heeft 52 kWh accupakket en een WLTP actieradius van 395 kilometer. Als we kijken naar onze eigen praktijkervaringen met de Renault Zoe, dan is 300 kilometer zeker haalbaar. Onze eigen ervaringen met de Zoe zijn zeer positief. De Renault Zoe onderscheidt zich ten opzichte van de concurrentie in het opladen bij AC-laadpalen. De auto is bij een openbare laadpaal met een laadvermogen van 22 kW binnen drie uur weer volledig opgeladen. De Renault Zoe staat met deze prestaties terecht op de vijfde plek.

Opel Corsa-e

Opel Corsa-e

De Opel Corsa-e is inmiddels ook uit op de markt. De elektrische Opel hebben wij aan de top 10 toegevoegd vanwege onder andere de gunstige vanafprijs, rijke uitrusting en 3-fase boordlader. De kantekening is overigens wel dat het model met de 3-fase boordlader momenteel nog niet leverbaar is. Deze volgt naar verwachting in het derde kwartaal van 2020. De 3-fase boordlader zorgt ervoor dat de auto nog sneller kan opladen. De 1-fase uitvoering is per direct leverbaar.

MG ZS EV

MG ZS EV

Indien je als zakelijke rijder met 230 kilometer uitstekend uit de voeten komt, dan is de MG ZS EV wellicht een goede optie. De elektrische SUV is ruim, comfortabel en tot slot met hoogwaarde materialen afgewerkt. Echter is het accupakket van de MG ZS EV in vergelijking met de concurrentie iets minder. De MG ZS EV beschikt over een 44,5 kWh accupakket en heeft daarmee een actieradius van WLTP 263 kilometer. In de praktijk zul je zo’n 230 kilometer kunnen rijden met de elektrische MG ZS EV.

Nissan Leaf (direct beschikbaar)

Nissan Leaf

Indien je in deze tijd op zoek bent naar een elektrische auto die met 4% bijtelling direct beschikbaar is, dan ben je bij de Nissan Leaf 40kWh aan het juiste adres. De auto heeft weliswaar niet het grootste accupakket, echter is 200 kilometer zeker haalbaar. Bovendien is de auto standaard al zeer rijk uitgerust en van alle gemakken voorzien.

Skoda Citigo e iV (direct beschikbaar)

Skoda Citigo e iV

Ben je op zoek naar een goedkope elektrische auto die direct beschikbaar is? Dan zijn de elektrische Skoda Citigo e iV en Seat Mii Electric twee uitstekende opties. Overal in Nederland zijn de elektrische auto’s in het A-segment uitverkocht, maar wij hebben nog een aantal exemplaren direct beschikbaar. De Skoda Citigo e Iv is al te leasen vanaf 323 euro per maand! Overigens kunnen beide auto’s snelladen en hebben een actieradius van 260 kilometer (WLTP).

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl