Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Subsidie elektrische auto in 2022

Als particulier kun je vanaf vandaag (3 januari 2022 om 09.00 uur) weer in aanmerking komen voor de SEPP. De overheid gaat fors meer investeren in de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). De overheid wil het kopen of het leasen van een nieuwe of tweedehands elektrische auto voor particulieren toegankelijker maken. Het totale subsidiebudget voor nieuwe elektrische auto’s in 2022 is vastgesteld op 71 miljoen. Dit is bijna vijf keer meer dan het subsidiebudget in 2021. 

Vijf keer zoveel subsidiebudget voor elektrische auto’s

De subsidieregeling voor elektrische auto’s is alleen bestemd voor particulieren. Het budget per nieuwe elektrische auto’s gaat iets omlaag – naar 3.350 euro. Dit heeft twee redenen; de prijzen van EV’s dalen en er is veel vraag naar elektrische auto’s.

Voor de tweedehands elektrische auto’s blijft het budget per auto overigens wel hetzelfde. Het subsidiebedrag voor een tweedehands elektrische auto komt neer op 2.000 euro. In deze categorie is er een totaal budget vrijgemaakt van 20,4 miljoen euro, een stijging van bijna 7 miljoen euro ten opzichte van 2021.

Hoe kom je in aanmerking voor de SEPP?

Je komt in aanmerking voor de SEPP als je een lease- of koopovereenkomst na 1 januari 2022 hebt afgesloten als particulier. Hierbij is de datum van de lease- of koopovereenkomst leidend. Het is hierbij ook belangrijk dat de elektrische auto niet eerder dan 1 januari 2022 op jouw naam staat. De auto hoeft overigens nog niet te zijn afgeleverd;

Overige voorwaarden waar je aan moet voldoen als je in aanmerking wilt komen voor de SEPP:

  • Een 100% elektrische personenauto met een actieradius van minimaal 120 kilometer;

  • De catalogusprijs* (oorspronkelijke nieuwprijs) zoals geregistreerd in het RDW is niet lager 12.000 euro en niet hoger dan 45.000 euro;

  • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto.

Subsidie elektrische auto 2022 aanvragen

Via de website van het RVO kun je als particulier de subsidie voor je elektrische auto 2022 aanvragen. De subsidie regeling loopt van 3 januari 2022, 09.00 uur tot uiterlijk 31 december 2022, 12.00 uur. Je kunt de subsidie voor je elektrische auto meteen aanvragen op het moment dat de koopovereenkomst is getekend. De verwachting is dat de subsidiepot voor nieuwe elektrische auto’s al relatief snel leeg zal zijn net als voorgaande jaren.

Tweedehands auto kopen

Heb je interesse in het kopen van een tweedehands auto? Via deze website bieden wij occasions – ex-leaseauto’s – aan. Ook bieden wij regelmatig tweedehands elektrische auto’s aan via deze website. Voor tweedehands elektrische auto’s is vaak nog wél langere tijd subsidie voor te verkrijgen! Kijk snel of we jouw volgende auto op voorraad hebben staan.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl