Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Renault Megane E-Tech review: nieuwe leasetopper van 2022

Onlangs waren wij aanwezig bij de officiële onthulling van de Renault Megane E-Tech. Qua elektrische modellen heeft Renault het goed voor elkaar. De Renault Zoe heeft zich inmiddels bewezen en wij verwachten dat de Renault Megane E-Tech het ook goed gaat doen, met name onder de zakelijke rijder. De Renault Megane E-Tech is gunstig geprijsd, standaard rijk uitgerust, heeft een leuk design en kan vlot opladen. Ga je de Renault Megane E-Tech zakelijk leasen dan moet je rekening houden met een leasetarief van 493 euro per maand en een bijtelling van 16%. Maar wat vinden wij als grootste EV-expert van Nederland van de Renault Megane E-Tech? Wordt de Renault Megane E-Tech dé nieuwe leasetopper van 2022? In dit artikel delen wij onze mening! 

Renault Megane E-Tech prijs & uitvoeringen

Het eerste positieve punt van de Renault Megane E-Tech is de prijs. De prijs van de Renault Megane E-Tech begint namelijk bij 35.390 euro, het gaat in dit geval om de instapversie: de Equilibre. De Techno uitvoering heeft een vanafprijs van 38.390 euro en heeft bijvoorbeeld 20 inch velgen en een 12 inch OpenR link met navigatie, Google integratie en Arkamis auditorium met 6 speakers.

De Iconic heeft een vanafprijs van 45.990 euro en heeft onder andere een two-tone kleurstelling, 6-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen met massage- en geheugenfunctie. De auto beschikt overigens over een andere voor- en achterbumper, genaamd een f1 blade in warm titanium. Dit is de meest rijk uitgeruste uitvoering. Tot slot kun je de Renault Megane E-Tech ook bestellen in de Evolution uitvoering. Deze uitvoering heeft een vanafprijs van 41.790 euro en is voorzien van onder andere een hoge middenconsole met verstelbare armsteun, adaptive vision LED koplampen en een achteruitrijcamera.

Renault Megane E-Tech interieur + design

De Renault Megane E-Tech is het eerste model volgens de nieuwe designtaal. De auto heeft kenmerkende dagrijverlichting deze zullen we in de toekomst ook gaan zien bij andere Renault modellen. De nieuwe EV van Renault is echt een mix tussen een conventionele hatchback en crossover. De auto staat wat hoger op zijn poten, zonder écht hoog te zijn.

Wat revolutionair is aan dit gloednieuwe model is het Android entertainment systeem. Het systeem is in de basis vergelijkbaar met die van Polestar 2, maar Renault heeft dus eigen sausje eraan gegeven. Het scherm van het Megane is zeer hoogwaardig en kun je qua kwalitatief vergelijken met die van een iPad. Verder heeft het automerk een goede keuze gemaakt wat betreft de gebruikte materialen in de auto. Deze zien er kwalitatief hoogwaardig uit.

Renault Megane E-Tech rijeigenschappen

Wat opvallend aan de nieuwe Megane is het lage gewicht. Waar de concurrentie vaak relatief zwaar is, is de Megane juist opvallend licht. De EV weegt ongeveer net zoveel als een brandstofauto in hetzelfde segment. Dit uit zich in de praktijk in een sportief en lichtvoetig rijgedrag, je hebt ook niet het gevoel alsof je met een ‘zware’ EV op pad bent. Hierdoor kun je het rijgedrag kenmerken als zeer dynamisch en bijna sportief. De auto is qua vergelijking net zo zwaar als de sportieve Renault Megane RS.

Renault Megane E-Tech actieradius

De Renault Megane E-Tech met het kleinste accupakket heeft een actieradius van 300 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk zal dit neerkomen op zo’n 250 kilometer. Kies je voor het grotere accupakket, dan heeft de Megane een actieradius van 450 kilometer (WLTP). In de praktijk moet je rekening houden met een actieradius van 360 kilometer.

Renault Megane E-Tech opladen

Wat heel kenmerkend voor Renault is, is het snelle AC-opladen van de auto’s. Ook de nieuwe Renault Megane E-Tech kan met een laadvermogen van 22 kW AC opladen, dit betekent dat de auto binnen 3 uur weer volledig is opgeladen. In dit geval hebben we het over de auto met het grootste accupakket. Snelladen is ook geen issue, dit kan met een snellaadvermogen van 130 kW DC. Binnen een halfuur is de auto weer voor 80% opgeladen.

Renault Megane E-Tech zakelijk leasen in 2022

Naast de uitvoeringen heb je de keuze uit twee accupakketten: een 40 kWh of 60 kWh. Indien je als zakelijke rijder de Renault Megane E-Tech graag zakelijk wil leasen, dan moet je rekening houden met een leasetarief vanaf 493 euro per maand (op basis van 60 maanden en 10.000 kilometer). De prijs van deze Renault Megane E-Tech is overigens gebaseerd op de Equilibre uitvoering met het kleinste accupakket.

Ben je benieuwd wat je exact gaat betalen voor de Renault Megane E-Tech op basis van jouw gewenste configuratie, looptijd en kilometrage? Je kunt de EV meteen via onze website samenstellen en het leasetarief bekijken. De Renault Megane E-Tech is leverbaar vanaf medio Q4.

Laat we het eens hebben over de potentie van de Megane. Is dit de nieuwe leasetopper van dit jaar? Wij denken van wel. De auto is een waardige concurrent voor de Volkswagen ID.3. De Megane is namelijk bijzonder scherp geprijsd, kan vlot opladen en heeft een leuk design en is standaard rijk uitgerust.

Renault Megane E-Tech lage bijtelling van 16%

Ga je de elektrische Megane zakelijk leasen, dan heb je te maken met 16% bijtelling. Omgerekend is dat een netto bijtelling tussen de 210 euro per maand (schijf 1) en 280 euro per maand (schijf 2).

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl