Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Praktijktest elektrische Opel Corsa-e

Op 23 mei 2019 is de Opel Corsa-e onthuld. Vanaf maart 2020 is de 100% elektrische Opel Corsa-e leverbaar. Toch hebben wij als eerste leasemaatschappij in Nederland de auto een aantal dagen weten te bemachtigen. Ben je benieuwd naar de rijeigenschappen en praktijkervaringen met de volledig elektrische Opel Corsa-e? In dit artikel (inclusief video) testen wij de volledig elektrische Opel Corsa-e in de praktijk.

We kijken naar de rijeigenschappen, uitrusting, actieradius, het opladen en uiteraard speciaal voor de zakelijke rijder naar het leasetarief en de bijtelling. De auto die wij vandaag testen is de Opel Corsa-e Launch Edition. Dit is het speciale introductiemodel met veel opties (vanafprijs 34.990 euro & te leasen vanaf 477 euro).

Video Opel Corsa-e

Verkozen tot ‘best Buy Car Of 2020’

De Opel Corsa-e is door een internationale jury nu al verkozen tot ‘Best Buy Car of 2020’. Volgens de jury heeft de elektrische auto de beste prijs-kwaliteitverhouding. Gezien onze praktijkervaringen met de Opel Corsa-e sluiten wij ons hier volledig bij aan.

Concurrentie Opel Corsa-e

De Opel Corsa-e is gebouwd op het e-CMP platform van PSA. Exact hetzelfde platform als de Peugeot e-208 en DS3 Crossback E-Tense. Zij delen dus dezelfde aandrijflijn en overige specificaties. Waar de Opel Corsa-e zich mee onderscheidt ten opzichte van de rest van de concurrentie is de prijs. De basisuitvoering is namelijk al beschikbaar vanaf 30.999 euro en te leasen vanaf 432 euro per maand. 

Rijeigenschappen Opel Corsa-e

Zoals we gewend zijn van een elektrische auto is de auto heerlijk stil en komt ontzettend snel van zijn plek. De Opel Corsa-e gaat van 0 naar 100 in slechts 8,1 seconden en heeft een vermogen van 136 pk. De elektrische auto heeft verder een uitstekende wegligging.

Design + Interieur Opel Corsa-e

De Opel Corsa-e heeft een sportief design en de auto die wij getest hebben is standaard al zeer rijk uitgerust (Opel Corsa-e Launch Edition) en is onder andere voorzien van cruise control, draadloos opladen, stoelverwarming, stuurverwarming, achteruitrijcamera en een digitaal dashboard.

De elektrische auto is (naast de Launch Edition) verkrijgbaar in drie uitvoeringen: e-Edition, e-GS Line en e-Elegance. De binnenruimte van de Opel Corsa-e is vergelijkbaar met een Volkswagen Polo.

Actieradius Opel Corsa-e

Opel Corsa-e heeft een 50 kWh accupakket en een actieradius van 337 kilometer volgens de WLTP-testnorm. In de praktijk komt dit neer op zo’n 290 kilometer. Uiteraard is dit afhankelijk van het verbruik, weersomstandigheden en rijgedrag. Gezien onze praktijkervaringen met deze auto, schatten wij de realistische range in op zo’n 290 kilometer. 

Opladen Opel Corsa-e

Bij een laadpunt met een laadvermogen van 11 kW laadt de auto binnen 4,5 uur van 0 – 100%. Bij een snellaadstation zoals Fastned is de auto binnen 30 minuten weer voor 80% opgeladen, dit wordt gerealiseerd doordat de Opel Corsa-e met 100 kW DC kan snelladen. Dit kan de Hyundai Kona Electric of de Renault Zoe bijvoorbeeld niet. Bij een snellaadstation zoals Fastned betaal je in de regel 0,59 eurocent per 100 kWh. Dit betekent dat je 9,68 euro betaalt voor 100 kilometer. Het daadwerkelijk betaalde tarief bij Fastned is afhankelijk van je laadpas & kan eventueel gereduceerd worden met een abonnement.

Laadpassen & apps

Wat wij altijd aanraden als je voor het eerst een elektrische auto gaat rijden is dat je meerdere laadpassen op zak hebt. Ga je de Opel Corsa-e leasen, dan kun je bij de leasemaatschappij een laadpas afnemen.

Newmotion en Plugsurfing zijn twee laadpassen die wij persoonlijk altijd aanraden. De laadpassen hebben verreweg de beste dekking. Bovendien kun je met de app van Newmotion heel gemakkelijk de beschikbare laadpunten bekijken. Ook de pas van Eneco heeft een steeds betere dekking in Europa.

8% bijtelling Opel Corsa-e iIn 2020

Als we kijken naar het huidige aanbod, dan verwachten wij dat deze elektrische auto het goed gaat doen onder de zakelijke rijders. Juist vanwege de prijs-kwaliteitsverhouding. In 2020 betaal je voor een elektrische auto 8% bijtelling over de eerste 45.000 euro en 22% over het resterende bedrag. Als je kijkt naar de fiscale waarde van 34.999 euro, dan betaal je een nettobijtelling van 99 euro per maand (schijf 2).

Opel Corsa-e leasen in 2020

Heb je interesse in het leasen van de Opel Corsa-e? Naar verwachting is de Opel Corsa-e leverbaar vanaf het eerste kwartaal (medio maart 2020). Uiteraard is het nu al mogelijk om de elektrische auto te bestellen. De Opel Corsa-e is te leasen vanaf 432 euro. De uitvoering die wij de afgelopen dagen hebben getest, is te leasen vanaf 477 euro per maand. Je kunt de auto op onze website geheel naar eigen wens samenstellen en bestellen.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl