Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Praktijkervaringen met de Skoda Citigoᵉ iV

De eerste elektrische auto in het A-segment is een feit. Ben je op zoek naar een compacte, betaalbare elektrische auto? Dan is de Skoda Citigoᵉ iV wellicht een goede optie.

Onlangs hadden wij de Skoda Citigoᵉ iV een aantal dagen op bezoek. De Skoda Citigo iV is te leasen vanaf 318 euro per maand en is per direct beschikbaar. In dit artikel delen wij onze praktijkervaringen met deze betaalbare, elektrische auto in het A-segment. De uitvoering die wij hebben getest is de Skoda Citigoᵉ iV Style.

Accupakket + actieradius Skoda Citigoᵉ iV

In de basis zijn alledrie de elektrische auto’s, Skoda Citigoᵉ iV, Seat Mii Electric en Volkswagen e-up! exact hetzelfde. De elektrische auto’s zijn op hetzelfde platform gebouwd, waardoor ze exact dezelfde aandrijflijn delen. De Skoda Citigoᵉ iV heeft een 36,8 kWh accupakket en daarmee een actieradius van 260 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Als we kijken naar onze eigen ervaringen met de elektrische auto, dan is een actieradius van 200 kilometer zeker haalbaar. Uiteraard is de actieradius van de Skoda Citigoᵉ iV deels afhankelijk van de weersomstandigheden en je rijgedrag.

De rijeigenschappen van de Skoda Citigo iVᵉ zijn beter dan je gewend bent van een auto in het A-segment. Hij rijdt stil en soepel en heeft voldoende vermogen. Bovendien is de Skoda Citigoᵉ iV uitgerust met onder andere stoelverwarming, cruise control en Lane Assist.

Opladen Skoda Citigo iV

De Skoda Citigo iV is thuis op te laden, via openbare oplaadpunten en via het snellaadnetwerk. Bij een openbaar oplaadpunt met een laadvermogen van 7,2 kW zijn de elektrische auto’s binnen 5 uur weer volledig opgeladen. Bij een snellaadstation zoals Fastned met een laadvermogen van 40 kW is de Skoda Citigo iV binnen 50 minuten weer voor 80% opgeladen.

Kosten openbaar opladen + snelladen Skoda Citigo iV

Ga je de Skoda Citigo iV bij een openbare laadpaal opladen, dan moet je rekening houden met gemiddelde laadkosten van 0,33 eurocent per kW. De totale kosten per 100 kilometer zitten rond de 5,35 euro.

Ga je met de Skoda Citigo iV naar een snellaadstation zoals Fastned dan betaal je 0,59 eurocent per kW. Dit komt neer op een totaalbedrag van 9,56 euro per 100 kilometer.

App Skoda Citigoᵉ iV

Een voordeel van de Skoda Citigoᵉ iV is dat er bij de elektrische auto een app zit. Voor de elektrische rijder klinkt dit als muziek in haar of zijn oren. Je kunt via de app namelijk meteen bekijken wat de actuele range is, of de elektrische auto oplaadt en je kunt de auto alvast voorverwarmen. Ideaal dus!

8% bijtelling Skoda Citigo iV

De Skoda Citigoᵉ heeft een fiscale waarde van 23.290 euro. Als zakelijke rijder betaal je in 2020 in totaal 8% bijtelling over de eerste 45.000 euro. Dit betekent in de praktijk dat je een nettobijtelling hebt van 56 euro (belastingschaal 37,35%)

Skoda Citigoᵉ leasen in 2020

Heb je interesse in het leasen van de Skoda Citigoᵉ iV in 2020? De elektrische auto in het A-segment is direct beschikbaar en te leasen vanaf 318 euro per maand. Met een range van ruim 200 kilometer en gunstige leaseprijs is de Skoda Citigoᵉ iV veelbelovend!

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl