Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Porsche Taycan GTS ook beschikbaar als sportieve stationwagon

Tijdens de LA Auto Show presenteert Porsche een nieuwe uitvoering van de elektrische Taycan: de Taycan GTS. Menig Porsche-liefhebber weet meteen dat de letters ‘GTS’ verwijzen naar de legendarische Porsche 904 Carrera GTS uit 1963. De elektrische GTS krijgt een actieradius van maar liefst 504 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Het is de eerste Taycan met zo’n groot rijbereik. In dit artikel vertellen we je alles over de Porsche Taycan GTS

Taycan GTS; sportief én elektrisch

Porsche komt met twee modellen; de Taycan GTS en Taycan GTS Sport Turismo. Je hebt de keuze uit 3 carrosserievarianten. Binnen de Taycan vloot is de Taycan GTS gepositioneerd als sportieve uitvoering, boven de Taycan 4S, maar net onder de Turbo en Turbo S. De auto heeft maar liefst een vermogen van 598 pk en komt ontzettend snel van zijn plek. Binnen 3,5 seconden zit de Taycan GTS al op 100 kilometer.

Het design en interieur van de Taycan GTS is eveneens sportief. De donkere exterieurdetails zijn kenmerkend voor de nieuwe uitvoering van de elektrische Porsche. Maar ook de spoilerlip, steunen van de buitenspiegels en de raamlijsten zijn donker uitgevoerd. Een nieuwe optie die Porsche biedt voor de Taycan GTS is het panoramadak met Sunshine Control. Dankzij een elektrisch schakelbare folie van vloeibare kristallen kan het dak van helder naar mat veranderen.

We kennen de Sport Turismo uitvoering al van de Porsche Panamera. De introductie van de GTS betekent ook de introductie van een de stationwagon versie voor de Taycan. Sinds dit jaar was de Porsche Taycan al als Cross Turismo beschikbaar, een offroad-stationwagon, maar er was nog geen sportieve stationwagon. Daar komt nu dus verandering in met de introductie van de Sport Turismo.

Actieradius + opladen Porsche Taycan GTS

De actieradius van de Porsche Taycan GTS ligt volgens de WLTP-testmethode op 504 kilometer. Dit betekent ook meteen dat het de eerste uitvoering van de Porsche Taycan is die de grens van 500 kilometer doorbreekt. Het is nog niet duidelijk welk accupakket gemonteerd is in de Taycan GTS, maar het is aannemelijk dat de GTS is uitgerust met het grote Performance accupakket van 93 kWh. Uiteraard is het rijbereik afhankelijk van de weersomstandigheden en het rijgedrag. Het blijft immers een sportieve auto 😉

Wat deze auto uniek maakt is de 800 Volt laadtechnologie. Dankzij deze nieuwe laadtechnologie kan de elektrische Porsche uitzonderlijk snel opladen. Met een laadsnelheid van 270 kW DC is de auto binnen 22 minuten weer voor 80% opgeladen. Deze laadsnelheden halen momenteel alleen de Audi e-tron GT, Hyundai IONIQ 5 en Kia EV6. Bij een openbare laadpaal met een laadvermogen van 11 kW AC moet je rekening houden met een laadtijd van 9 uur.

Prijs Porsche Taycan GTS

Zoals we gewend zijn van het luxe merk Porsche blijf het een echt luxe, premium product met een bijbehorend prijskaartje. De vanafprijs van de Taycan GTS begint bij 136.300 euro en de Taycan GTS Sport Turismo is verkrijgbaar vanaf 137.300 euro.

Porsche taycan GTS leverbaar vanaf januari 2022

Heb je interesse in het zakelijk leasen van de Porsche Taycan GTS? De elektrische Taycan GTS staat vanaf medio januari 2022 bij de dealers en de Taycan GTS Sport Turismo vanaf medio februari 2022.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl