Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Kia e-Niro een van de bestverkochte elektrische auto’s in Nederland

De Kia e-Niro is een van de bestverkochte elektrische auto’s in Nederland. Bijna 20 procent van alle verkochte modellen van Kia was een volledig elektrische auto. Ook onder de zakelijke rijder doet de Kia e-Niro het erg goed.

De elektrische auto heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, is ruim, heeft een 64 kWh accupakket en kan met maximaal 77 kW DC snelladen. Bekijk deze review van de Kia e-Niro voor onze praktijkervaringen.

Kia e-Niro populaire elektrische auto

Als we kijken naar verkoopcijfers van elektrische auto’s in Nederland, dan bezet Kia in totaal 15% marktaandeel. In de afgelopen drie maanden zijn er 1361 volledig elektrische Kia e-Niro’s verkocht. De registraties van de Kia Niro zijn ten opzichte met vorig jaar met 46,5 procent gestegen. Van alle verkochte modellen van Kia in Europa is bijna een vijfde een volledig elektrische Kia.

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Kia Niro EV interieur

Waarom de elektrische Kia e-Niro het momenteel zo goed doet? De Kia e-Niro een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De Kia e-Niro heeft een fiscale waarde vanaf 44.995 euro en is daarmee met name interessant voor de zakelijke rijder. Doordat de fiscale waarde onder de 45.000 euro valt profiteer je over de volledige waarde van de 8% bijtelling. Bij een elektrische auto geldt namelijk dat 22% bijtelling betaald moet worden over alles wat boven de 45.000 euro fiscale waarde valt.

Als je een Kia e-Niro wilt gaan leasen, dan moet je rekening houden met een nettobijtelling vanaf 112 euro per maand (belastingschaal 37,35%). De Kia e-Niro is al te leasen vanaf 555 euro per maand.

Naast de fiscale voordelen van de Kia e-Niro draagt ook de ruimte van de auto in combinatie met de standaard zeer rijke uitrusting bij aan zijn populariteit.

Actieradius Kia e-Niro

De Kia e-Niro heeft een 64 kWh accupakket en daarmee een actieradius van 455 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk komt dit neer op zo’n 375 kilometer.

Opladen Kia e-Niro

Als we kijken naar de laadmogelijkheden van de Kia e-Niro, dan is de elektrische auto binnen 10,5 uur weer volledig opgeladen (laadvermogen 7,4 kW). Bij een snellaadstation moet je rekening houden met een laadtijd van 40 minuten, uitgaande van een snellader met een vermogen van meer dan 77 kW DC.

Kia e-Niro leasen in 2020

Indien je graag een Kia e-Niro wilt gaan leasen, dan is het wellicht een goede keuze om dit jaar nog de sprong te wagen. Momenteel zijn er namelijk vele fabrieken gesloten in verband met het coronavirus. Dit betekent dat de levertijden van nieuwe auto’s behoorlijk kunnen oplopen. Op dit moment zijn er nog een aantal leasemaatschappijen die de Kia e-Niro wel uit voorraad kunnen leveren.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl