Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Is een elektrische auto nu echt goedkoper dan een brandstofauto?

Mag je een nieuwe auto uitzoeken? Dat is leuk, maar zo’n keuze maken kan soms ook best een (tijdrovende) zoektocht zijn. Kies je voor een brandstofauto of ga je toch voor elektrisch? En wat zijn de financiële gevolgen? In deze video (inclusief artikel) helpt onze collega Arjen Bergman je samen met Wouter Karssen van Autoblog.nl alvast op weg. We hebben twee populaire leaseauto’s (waaronder de Volkswagen ID.3) met elkaar vergeleken. Welke auto is zakelijk gezien de grote winnaar? 

Elektrisch rijden wordt steeds populairder

Een elektrische auto kun je niet meer wegdenken uit het Nederlandse straatbeeld. Uit een recent onderzoek van leasebranchevereniging VNA blijkt dat inmiddels 21 procent van het zakelijke leasewagenpark volledig elektrisch is. Vorig jaar was de bestverkochte elektrische auto de Volkswagen ID.3. Er zijn dat jaar maar liefst 11.113 exemplaren van verkocht. Elektrisch rijden zit in de lift, dat is wel duidelijk. Toch is er nog steeds een groep zakelijke rijders die sceptisch zijn over het elektrisch rijden. Als EV-expert begrijpen we dat heel goed als je op dat gebied nog niet goed geïnformeerd bent.

Tijdens jouw zoektocht is het belangrijk dat je je goed laat adviseren. Wat wij altijd aanraden is om het elektrisch rijden eens te proberen en om de kosten van een elektrische auto eens te vergelijken met een brandstofauto. Met welke auto ben je uiteindelijk onderaan de streep goedkoper uit? Wij hebben daarom de kosten van een nieuwe Volkswagen Golf 8 vergeleken met de volledig elektrische Volkswagen ID.3. In de video vergelijken we de auto’s op basis van leasetarief, bijtelling, brandstof-/laadvoorschot en rijeigenschappen. Het is dus absoluut de moeite waarde om de video – die we in samenwerking met Autoblog hebben gemaakt – eens te bekijken.

Volkswagen ID.3 leasen

Ben je overtuigd en wordt jouw nieuwe leaseauto een elektrische auto? Dan hebben wij nu een unieke aanbieding voor jou! Je kunt de Volkswagen ID.3 nu namelijk onbeperkt rijden voor slechts 699 euro per maand. Looptijd? Kilometrage? Dat bepaal jij helemaal zelf. Zo kun je op jouw eigen tempo bepalen of een elektrische auto iets voor jou is. Bevalt het niet? Dan kun je de auto kosteloos bij ons inleveren.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl