Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Hyundai lanceert dit jaar de IONIQ 5

Hyundai lanceert dit jaar het nieuwe submerk IONIQ, waar zij zich exclusief op elektrische auto’s richten. Het eerste model onder dit submerk is de IONIQ 5. Het model is gebaseerd op het recent gelanceerde Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

Design IONIQ 5

De IONIQ 5 heeft een bijzonder uiterlijk. Met de auto willen ze bij Hyundai het analoog verbinden met het digitale tijdperk, dit bereikt de IONIQ 5 door Parametrix Pixels en milieuvriendelijke kleur-materiaalafwerking. De koplampen zijn geïnspireerd op de vorm van pixels en de motorkap is schelpvormig. Hierdoor ziet de IONIQ 5 er van voren super strak en hightech uit. Het design komt ook terug bij de achterkant van de auto en in de 20 inch velgen. Niet alleen het uiterlijk van de IONIQ 5 is bijzonder, ook over de techniek hebben ze bij IONIQ goed nagedacht.

Actieradius en opladen Hyundai IONIQ 5

De actieradius van de nieuwe IONIQ 5 zal naar verwachting tussen de 450 kilometer en 550 kilometer komen. Ook is de auto lekker snel, van 0 naar 100 km/u in 5,3 seconden. Het opladen van de IONIQ 5 gaat ook rap, dankzij het 800V-systeem. Volgens Hyundai laad je bij een snellader van 10% naar 80% in 18 minuten.

Met de IONIQ 5 wil Hyundai duidelijk de volgende stap gaan zetten op het gebied van elektrische auto’s. In februari wordt de IONIQ 5 officieel gepresenteerd. Wij zijn erg benieuwd hoe de productieversie van de auto er uit gaat zien!

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl