Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Hyundai brengt drie nieuwe elektrische auto’s uit onder submerk IONIQ

Hyundai slaat een nieuw tijdperk in met de IONIQ modellen. In de komende drie jaar komt het automerk met drie volledig elektrische auto’s onder het submerk. De nieuwe modellen zullen in geen enkel opzicht lijken op de huidige modellen, aldus Hyundai. Het eerste model – de IONIQ 5 – wordt dit jaar nog op de markt uitgebracht. 

Toekomstvisie Hyundai

Hyundai heeft een duidelijke ambitie voor ogen. Marktleider worden op EV-gebied. Het doel van Hyundai is om een marktaandeel van 10% te krijgen op het gebied van elektrische auto’s. Daarnaast wil het automerk in 2025 minimaal 1 miljoen volledig elektrische auto’s verkocht hebben.

Inmiddels is het automerk met de Hyundai Kona Electric een begrip geworden in de wereld van elektrische auto’s. Al jaren is de Hyundai Kona Electric een van de meest populaire en bestverkochte elektrische auto’s in Nederland. Met de IONIQ modellen wordt de kennis op het gebied van elektrische auto’s gecombineerd met slimme mobiliteitsoplossingen.

Hyundai komt met drie nieuwe elektrische modellen

IONIQ wordt een submerk met eigen modellen. Het submerk gaat onder een eigen naam de elektrische auto’s uitbrengen. IONIQ start dit jaar nog met de introductie van de IONIQ 5. De IONIQ 5 wordt een middelgrote crossover. De auto is gebaseerd op de 45 Concept EV. De conceptversie is namelijk een eerbetoon aan de allereerste conceptversie van Hyundai. De ontwerpers van de IONIQ 5 hebben zich laten inspireren door de geschiedenis en innovatieve technologie van nu.

In 2022 volgt het tweede model: de IONIQ 6. De IONIQ 6 wordt een sportsedan. Wederom is dit model gebaseerd op een conceptversie: de Hyundai Concept EV Prophecy. Tot slot wordt in 2023 de IONIQ 7 onthuld. De IONIQ 7 is een grote crossover.

De nieuwe modellen worden gebouwd op het Electric Global Modular Platform (E-GMP platform). Alle elektrische auto’s van IONIQ krijgen een veelbelovende actieradius van 450 kilometer en zijn naar verwachting binnen 20 minuten weer voor 80% opgeladen.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl