Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Honda e review

Al sinds de eerste concept car in 2018, waren we ontzettend benieuwd naar de Honda e. Aan de ene kant omdat het altijd interessant is om te zien hoe een merk de ideale elektrische auto voor zich ziet, maar vooral omdat het retro uiterlijk de compacte auto een erg leuke verschijning maakt. Om alvast op de zaken vooruit te lopen; we zijn nog steeds erg positief.

Video met de Honda e

De test stond al een tijdje op de planning, maar was vanwege de huidige situatie al een aantal keren uitgesteld. Gelukkig mochten we afgelopen maandag los met de Honda e. De eerste volledig elektrische auto van het Japanse merk. Het retro uiterlijk valt meteen op. Stond het vierkante design vroeger nog synoniem voor de goedkopere praktische auto, nu is het voornamelijk erg stijlvol. Wat dat betreft past de Honda precies tussen de huidige generatie van de Fiat 500 en de MINI.

Retro looks

Achterkant Honda e

Kijk je iets aandachtiger naar de Honda e, dan valt het op dat de auto geen buitenspiegels heeft. In plaats daarvan zijn er twee zwarte bultjes aanwezig. Dit is de eerste hint van het technologische vernuft van de auto. Net als de Audi e-tron, heeft de Honda e twee camera’s en geen buitenspiegels. Overigens is het opvallend dat de kleine Honda, de Audi het nakijken geeft voor wat betreft de implementatie. Bij e-tron zijn de ‘cameraspiegels’ meer een gimmick en lastig bruikbaar (en een heel dure optie). Bij de Honda ben je binnen een aantal seconden vergeten dat je naar een geprojecteerd beeld zit te kijken. Net gek voor een auto die bijna drie keer goedkoper is.

Een mix van technologie en stijl

interieur Honda e

De technologische snufjes houden buiten overigens niet op, binnenin zijn de Japanners nog een stapje verder gegaan. In geen enkele andere auto heb je schermen die zijn uitgesmeerd over het gehele dashboard. Van links naar rechts is de indeling als volgt: cameraspiegel, digitaal instrumentencluster, scherm voor mediagebruik of informatie over de auto, nóg eenzelfde scherm en de rechter cameraspiegel. Bijzonder is dat het gebruik van die schermen niets afdoet aan de stijlvolle look van het dashboard. Het technische vernuft is mooi gecombineerd met de houten accenten en de minimalistische knoppenindeling.

De Honda e zal niet vaak gekozen worden vanwege de binnenruimte. Het mag daarom ook geen verrassing zijn dat de auto geen ruimtewonder is. Weliswaar is er voor de bestuurder en de bijrijder genoeg ruimte, maar achterin kunnen grote kinderen nauwelijks zitten. De kofferruimte is net groot genoeg voor drie boodschappentassen. Houd er wel rekening mee dat de oplaadkabel ook nog een plekje in de kofferbak nodig heeft.  

Rijeigenschappen Honda e

Rijden in de Honda e is goed te vergelijken met een MINI. De auto ligt goed op de weg dankzij de accu’s in de bodem en stuurt scherp in. Het typische grote koppel van een elektrische auto, maakt de Honda e een fijne stadsauto. Op de snelweg merk je nauwelijks dat de Honda e eigenlijk bedoeld is voor de stad. Dankzij de elektrische aandrijving, is de auto heerlijk rustig. Ook is de Honda voorzien van de juiste opties zoals adaptieve cruise control en lane assist.

Range en laden

Beoordeel je de Honda e alleen op basis van range en oplaadcapaciteit, dan zal de auto ergens onderaan de lijst bungelen. Met een accucapaciteit van 32 kWh en een range van ongeveer 200 kilometer, is de auto vergelijkbaar met de inmiddels drie jaar oude Volkswagen e-Golf. Ook opladen gaat niet met de laatste ‘cutting-edge’ technologie. De Honda e is voorzien van een 1-fase lader, wat betekent dat opladen bijna drie keer trager gaat dan de Opel Corsa-e. Snelladen kan slechts met een snelheid van maximaal 60kW. Een Peugeot e-208 kan met 100 kW laden bij de snelladers. Wat dat betreft lijkt Honda iets te veel te hebben gekeken naar de technologie in de auto en wat te weinig naar het de elektrische auto onderhuids en dat is jammer! Zeker voor een vanafprijs van ruim 35.000 euro. (leasen vanaf 485 euro per maand op basis van 60 maanden en 10.000 kilometer).

Concluderend kunnen we zeggen dat de Honda e als auto helemaal geslaagd is. De retro looks in combinatie met de vooruitstrevendheid van de technologische snufjes, maakt de auto uniek in z’n klasse. Over die klasse gesproken; de Honda e zal uit dezelfde vijver moeten gaan vissen als de MINI electric. Wat dat betreft is de Honda e een leuke én beter optie, met een grotere actieradius en een fraaier interieur. Kies echter niet voor de Honda e als je op zoek bent naar een echte ‘kilometervreter’. Voor de (lease)prijs kun je dan beter kijken naar de Opel Corsa e of de Renault ZOE.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl