Beoordeeld met 9,3
085 4871441
Alexander Boon
Alexander Boon

Alexander Boon

Wandelende EV-encyclopedie

Teamleider Customer success

Alexander is eind 2016 begonnen als Marketeer bij Mobility Service. Jarenlang was hij verantwoordelijk voor de dagelijkse (online) marketing werkzaamheden. In januari 2023 heeft Alexander intern een switch gemaakt en is begonnen als teamleider relatiemanagement.

Renault Zoe

Eerste ervaring met een elektrische auto...

Als één van de eersten van Mobility Service, mocht ik in een volledig elektrische leaseauto rijden. Dat was een Renault ZOE met een accucapaciteit van – schrik niet - ongeveer 23 kWh. Echt grote afstanden rijden was er dus nog niet bij. Sterker nog; in de winter was het vaak spannend of een retourtje Eelde – Assen wel mogelijk was. 

Hoewel elektrisch rijden destijds af en toe spartaans was, heb ik wel vroegtijdig mogen ervaren dat EV’s ontzettend fijne auto’s zijn om in te rijden. Een aantal jaar verder, zijn meerdere EV’s de revue gepasseerd en moet ik zeggen dat het huidige scala elektrische auto’s voor bijna iedereen wat te bieden heeft. Zelfs voor de echte autoliefhebber.

Je grootste autoblunder

Ken je die wegmarkeringen die ervoor moeten zorgen dat je niet ergens gaat staan waar dat niet handig is? Ik heb ze een keer genegeerd onder een slagboom van een brug. Toen de stoplichten aan gingen, om het verkeer te waarschuwen dat de brug open zou gaan, raakte mijn voorligger in paniek en zette de auto in de achteruit. Om een ongeluk te voorkomen, moest ik dat ook. Het gevolg? Ik stond precies op de plek waar de slagboom naar beneden kwam met een beschadigd dak tot gevolg. Als je benieuwd bent hoe het klinkt als een slagboom langzaam langs je daklijn naar beneden glijdt, vertel ik je dat graag een keer :-).

Favoriete elektrische auto van dit moment...

Puur op basis van techniek, zou ik een Tesla Model 3 aanwijzen als mijn favoriet. Komt er echter een camperversie van de ID.Buzz, dan vliegt de ratio de deur uit en kies ik direct voor de retro camper!

Tesla Model 3

Luistert in de auto naar

Hangt een beetje van de lengte van de rit af. Zit ik lang in de auto, dan zet ik graag een podcast aan. ‘Weer een dag’ van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman maakt de gemiddelde file een stuk aangenamer.

Dodge Demon

Droomauto...😍

Moeilijke vraag. En eentje waar ik per week een ander antwoord op kan geven. Een Dodge Demon met meer dan 1.000 PK lijkt me een mooie ervaring. Zeker omdat zo’n auto in de nabije toekomst waarschijnlijk niet meer gemaakt zal gaan worden. 

Podcast Tweakers

De ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgedaan, delen we graag met jullie. Daarom hebben we samen met Jim Stolze en Tweakers een podcast opgenomen. Uiteraard komen alle aspecten van elektrisch rijden aan bod. Luister hier de podcast.

Samenwerking Tweakers en Mobility Service
Tesla Model 3 boek

Tesla Model 3 boek

Alexander heeft inmiddels behoorlijk wat ervaring met elektrische auto's. Zodoende heeft hij ook een bijdrage geleverd aan het Tesla Model 3 boek, geschreven door Elja Trum.

Thuis opladen

Thuis je EV opladen? Alexander kan je perfect adviseren welke oplossing voor jou het beste is. Hij denkt graag met je mee en bespreekt samen met jou je wensen.

Laadpaal- en laadpas expert

Alexander zou je kunnen omschrijven als een wandelende EV-encyclopedie. Hij is nauw betrokken geweest bij de oprichting van het succesvolle label Mobility Service Electric. Na drie jaar weet Alexander werkelijk waar alles over elektrische auto's. De techniek erachter, laadpassen, apps, handige tips & tricks, noem het maar op, Alexander heeft antwoord op al je vragen.

Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl