Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Help, mijn laadkabel krijg ik niet uit de auto, wat moet ik doen?

Elektrische auto opladen

Stel je voor dat het jou overkomt - de angst van elke elektrische rijder: je staat bij een openbare laadpaal in een parkeergarage en worstelt om de laadkabel los te krijgen. Wat moet je in zo'n situatie doen? Onze collega Naomi heeft dit meegemaakt met onze Winterslee en deelt nu verschillende handige tips die je wellicht meteen uit de brand kunnen helpen!

Tip 1: Start de auto opnieuw op

Naomi bij Opel Mokka Electric

Sta je met je auto aan een laadpaal, ontgrendel je de laadkabel, maar krijg je 'm niet uit de laadpaal? Probeer dan allereerst eens de auto opnieuw op te starten. Elektrische auto's zitten over het algemeen boordevol technologie, waardoor er soms ook weleens iets fout kan gaan. In sommige gevallen kan het dus helpen om de auto opnieuw op te starten, waardoor de auto als het ware reset en de laadkabel automatisch ontkoppeld aan de laadpaal. Helaas werkte in mijn geval deze tip niet, waardoor ik verder moest zoeken naar een andere oplossing.

Tip 2: Houd de laadpas nogmaals voor de laadpaal

Tip twee is wellicht een gevalletje open deur, maar je kunt het altijd nog een keer proberen voor de zekerheid. In sommige gevallen kan het namelijk wel de oplossing zijn om je laadpas nog een keer voor de laadpaal te houden. En probeer dit niet 1 of twee keer, maar probeer dit meerdere keren. Soms kan dit net de manier zijn om alsnog de connectie tussen laadpaal en auto te verbreken.

Tip 3: Ontgrendel en vergrendel de auto

Als jij de auto vergrendeld dan zet de auto de laadkabel vast, zodat de laadkabel niet meegenomen kan worden. Zodra jij de auto ontgrendeld, kan het dus zijn dat de auto de laadkabel ook weer ontgrendeld, waardoor je laadkabel weer netjes kunt opbergen en je weg weer kunt vervolgen.

Tip 4: Neem contact op met de leverancier van de laadpaal

Lijkt het erop alsof je laadkabel definitief is gegijzeld door de laadpaal? Dan zit er niets anders op dan de laadpaal leverancier te bellen. Dit was ook mijn laatste redmiddelen, want alle bovenstaande tips hielpen helaas niet. In mijn geval moest ik contact opnemen met NewMotion. Ik heb hen de situatie uitgelegd en gevraagd aan hen of zij de laadpaal kunnen ontgrendelen op afstand. Uiteindelijk heeft NewMotion de laadpaal ontgrendeld en kreeg ik eindelijk mijn laadkabel weer terug. Eind goed al goed en kon ik met mijn auto én laadkabel mijn weg weer vervolgen.

Polestar 2 met caravan

5 tips die jouw vakantie met een leaseauto tot een succes maken

Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl