Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Haal nog meer uit je Renault Zoe! Tips voor Renault Zoe rijders

De Haal nog meer uit je Renault Zoe! Tips voor Renault Zoe rijders is de keuze voor jou!

Stel nu je Haal nog meer uit je Renault Zoe! Tips voor Renault Zoe rijders helemaal zelf samen en lease bij Mobility Service

Tip 1: slim laden met Renault Z.E. Smart charge

Slim laden

Renault heeft onlangs een nieuwe app voor de Renault Zoe rijders geïntroduceerd. De Renault Z.E. Smart Charge-app. Via deze app kun je de Renault Zoe slim opladen met zoveel mogelijk duurzame energie, tegen zo laag mogelijke tarieven. Daarnaast kun je voor het slim laden een beloning ontvangen. De app van Renault is te downloaden via de App Store/Google Play.

De app maakt gebruik van de vraag en het aanbod van duurzame energie. Dit betekent dat de elektrische auto oplaadt op de momenten dat er een overschot is aan duurzame energie, waarbij de tarieven het meest gunstig zijn. Het enige wat je als gebruiker hiervoor hoeft te doen is een eindtijd instellen en de app regelt de rest. De besparing is afhankelijk van het laadpunt, de hoeveelheid energie die geladen moet worden, het moment van opladen en de energieprijzen.

De app is speciaal ontwikkeld voor de Renault Zoe rijder die thuis opladen, via een wall box of bij een openbare slimme laadpaal. Alle slimme laadpalen kun je terugvinden in de app. Houd er overigens rekening mee dat alleen de nieuwste modellen van de Renault Zoe geschikt zijn om slim te laden via de app.

Tip 2: preconditioning functie

Preconditioning

Als ervaren Renault Zoe rijder, is deze functie in mijn optiek onmisbaar. Via de app of sleutelkaart (ligt eraan welk model je rijdt) kun je met deze functie de auto alvast voorverwarmen. Met name in de winter erg handig. Als je bijvoorbeeld niet wilt krabben, of in een warme auto wilt stappen, dan regelt deze functie het voor jou.

De temperatuur kun je 24/7 via de app vooraf instellen. Het enige wat je hoeft te doen is de dag en tijdstip vooraf instellen. De rest wordt voor je geregeld. Het voorverwarmen zorgt er ook voor dat je hierdoor minder actieradius verbruikt dan als je “koud” zou wegrijden en dan pas gaat verwarmen. Om je actieradius te vergroten is het ook aan te raden om de auto alvast voor te verwarmen als de auto nog is aangesloten op de laadpaal.

Tip 3: Bekijk de locatie van de auto

Locatie auto

De meeste automerken brengen naast een elektrische auto, ook een app uit. Dit geldt ook voor de Renault Zoe. Renault heeft de My Renault uitgebracht, waarbij de Renault rijder onder andere heel gemakkelijk de actuele laadstatus kan bekijken, maar ook de locatie. Erg handig als je wilt controleren waar de auto staat. Mocht je bijvoorbeeld ergens geparkeerd hebben en je weet zo even niet meer waar. 😉

Tip 4: Bekijk de openbare laadpunten in het navigatiesysteem

Via het navigatiesysteem van de Renault Zoe kun je alle openbare oplaadpunten in de buurt bekijken. Er staat tevens bij om welke energieleverancier het gaat. Als je de navigatie aan hebt staan, zie je ook tevens op het scherm waar de openbare laadpalen staan. De openbare laadpalen kun je herkennen aan het stroomlogo in beeld.

Tip 5: Maak een eigen gebruikersprofiel aan

Via de instellingen in het menu op je multimediasysteem kun je een gebruikersprofiel instellen. Je kunt onder andere de kleuren en beeldschermachtergrond aanpassen. Bovendien kun je de homepagina geheel naar eigen wens met widgets instellen. Wil je bijvoorbeeld je navigatie, audio, en telefoon op je beginscherm? Dat kan!

Tip 6: Apple carplay activeren

De Renault Zoe (nieuwe model) is voorzien van de nieuwste moderne technologie. Je kunt met de nieuwe Renault Zoe ook gebruikmaken van Apple CarPlay/Android Auto. Via deze manier kun je heel gemakkelijk Google Maps, Waze en Spotify gebruiken. Hoe activeer je Apple CarPlay? Je gebruikt je USB kabel en sluit deze aan op een van de USB-aansluitingen onder je multimediasysteem. Vervolgens schakelt het systeem automatisch over naar Apple CarPlay en kun je genieten van je favoriete muziek via Spotify! 😉

Renault Zoe leasen

Word je enthousiast van deze handige tips en heb je interesse in het zakelijk leasen van de Renault Zoe? De Renault Zoe is al te leasen vanaf 309 euro per maand. Bij een enkele leasemaatschappij is de Renault Zoe nog uit voorraad leverbaar!

Rijd je zelf ook in een Renault Zoe en zijn we een tip vergeten? Laat het ons gerust weten! Wij voegen de tips graag toe!

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl