Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Elektrische Genesis GV60 beschikt over de beste laadtechniek

Afgelopen zomer had Genesis hem al aangekondigd, er komt  een nieuwe elektrische cross-over. Het merk Genesis is bekend als het luxe merk van Hyundai. De nieuwe Genesis GV60 is de nieuwste auto van het merk en wordt op dezelfde basis gebouwd als de populaire Kia EV6 en de Hyundai IONIQ 5. Wat kan de zakelijke rijder verwachten van de Genesis GV60

Genesis

GV60 voorkant

Genesis is in Europa nog relatief onbekend. In de Verenigde Staten, daarentegen, is het een populair merk en doen ze het dan ook heel goed. Volgend jaar verwacht Genesis ook in Europa door te gaan breken. Dit willen ze gaan bewerkstelligen met de elektrische Genesis GV60, het premium broertje van de Hyundai IONIQ 5 en de Kia EV6. Wij hebben het niet onder stoelen of banken geschoven dat wij ontzettend enthousiast zijn over deze twee Koreaanse auto’s waarmee de GV60 zijn techniek gaat delen.

Genesis GV60 op E-GMP-platform

De Genesis GV60 maakt net als de Hyundai IONIQ 5 en Kia EV6 gebruik van het nieuwe E-GMP-platform. Dit betekent dat de GV60 wordt uitgerust met een 77,4 kWh accupakket. Hij komt beschikbaar met zowel achter- als vierwielaandrijving. De premium elektrische cross-over komt beschikbaar met drie motoren. Eén met een vermogen van 229 pk en een actieradius van 450 km (WLTP), dit model is achterwiel aangedreven. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor vierwielaandrijving, welke goed is voor 318 pk en een actieradius van 399 km (WLTP). Toch behoefte aan een sportievere uitvoering? Ook dan ben je bij Genesis aan het juiste adres. Het topmodel komt namelijk met een vermogen van liefst 435 pk. Je levert wel in op actieradius, maar je komt met deze snelle GV60 alsnog 368 kilometer (WLTP) ver.

Laadtechniek

Waar Hyundai en Kia heel erg op scoren, is op hun 800V-laadtechniek. De nieuwste modellen laden bij een DC snellader met een vermogen van maar liefst 250 kW DC. Dat wil zeggen dat de auto’s binnen 18 minuten van 10% tot 80% weer opgeladen zijn. De Genesis GV60 krijgt dezelfde laadtechniek. Na 5 minuten laden heb je zelfs al 100 kilometer range! Bij een openbare 3-fase laadpaal kan de auto verder met 11 kW AC laden. Dit betekent dat de auto in circa 8,5u weer 100% is opgeladen.

Wil je dit jaar nog rijden in een van deze indrukwekkende auto’s op het E-GMP platform? Wij hebben de Hyundai IONIQ 5 en Kia EV6 nog beperkt uit voorraad leverbaar waarmee rijden in 2021 nog mogelijk is! Neem bij interesse snel contact op of vraag vrijblijvend een offerte op.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl