Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Elektrische auto automatisch opladen

Een elektrische auto binnen een kwartier opladen zonder dat je er iets voor hoeft te doen? Het schijnt in de toekomst mogelijk te zijn. De Delftse start-up Rocsys ontwikkelt een bepaalde technologie die het automatisch opladen van een elektrische auto mogelijk maakt.

Elektrische auto binnen een kwartier automatisch opladen

Momenteel ben je als elektrische rijder een aantal handelingen verder voordat je elektrische auto daadwerkelijk aan het opladen is. Het opladen van een elektrische auto kan sneller en gemakkelijker, moet de Delftste start-up Rocsys gedacht hebben. Zij zijn namelijk bezig met een bepaalde technologie, de zogeheten ‘innovatieve soft robotics technology’ die het automatisch opladen mogelijk maakt zonder dat er een bestuurder aan te pas komt. Binnen een kwartier moet de elektrische auto met een laadvermogen van 350 kW weer volledig zijn opgeladen. De laadkabel koppelen en ontkoppelen behoort met deze nieuwe robottechnologie tot de verleden tijd. De robot doet al het werk op het laadstation, aldus Crijn Bouman, CEO en mede-oprichter van Rocsys.

‘Nu de autowereld steeds meer de richting op gaat van automatisch parkeren en rijden wordt automatisering van het opladen onvermijdelijk. Onze gepatenteerde oplossingen helpen de operators van laadinfrastructuur om het gebruik daarvan te optimaliseren,’ verklaart het jonge bedrijf in een toelichting. Rocsys hoopt binnenkort een pilot te starten bij een fabrikant van bedrijfsvoertuigen.

Om deze nieuwe technologie van de start-up Rocsys te financieren heeft de organisatie een aantal Nederlandse investeerders gevonden. De start-up heeft een duidelijke visie en ambitie: de nummer 1 in de markt worden op het gebied van professioneel laden.

Trends automotive

De ontwikkelingen in de automotive gaan snel. Twee trends die we momenteel veel terug zien is autonoom rijden en elektrische auto’s. De technologie in elektrische auto’s wordt steeds beter en ook de accupakketten worden steeds groter. Als je kijkt naar een van de eerste elektrische auto’s, die kon amper 100 kilometer op één acculading rijden. Tegenwoordig zijn er elektrische auto’s die meer dan 500 kilometer ver kunnen rijden. Ook ontwikkelingen op het gebied van de laadmogelijkheden gaan snel. Wij zijn heel benieuwd naar deze nieuwe laadtechnologie van Rocsys en houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl