Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Dit is de volledig elektrische Mégane E-Tech Electric

Renault heeft eindelijk meer bekendgemaakt over de volledig elektrische Renault Mégane E-Tech Electric. De elektrische variant van de Mégane krijgt een 60 kWh accupakket en heeft daarmee een actieradius van 470 kilometer (WLTP). Wat weten we tot nu toe van deze EV? Wij zetten alle informatie voor je op een rijtje in dit artikel. 

Renault Mégane E-Tech electric verwacht in 2022

Renault Megane E-Tech logo

De Renault Mégane E-Tech Electric wordt omstreeks maart 2022 verwacht. Het is dus nog even wachten op het gloednieuwe model van Renault. De elektrische Mégane heeft een vermogen van 220 pk en gaat van 0 naar 100 in slechts 7,4 seconden. Ook Renault doet mee met de SUV-trend. Renault combineert met deze EV de stijl van een SUV en de compacte carrosserie van een sedan. Dankzij het platform waar de elektrische Mégane op gebouwd is, beschikt de EV over extra ruimte in het interieur.

De auto is voorzien van twee digitale displays. De display aan de rechterzijde lijkt in veel opzichten op de Renault Zoe. Daarnaast beschikt het nieuwe model over maar liefst 26 rijhulpsystemen. Aan veiligheid dus zeker geen gebrek met deze EV.

Actieradius + opladen renault Mégane E-tech electric

De Renault Mégane E-Tech Electric beschikt over een 60 kWh accupakket en heeft daarmee een actieradius van 470 kilometer (WLTP). In de praktijk valt de actieradius altijd iets lager uit in verband met de rijstijl van de bestuurder en de weersomstandigheden. Naar verwachting zal de actieradius van de elektrische Mégane variëren tussen de 335 en 385 kilometer.

De EV’s van Renault staan bekend om haar uitstekende laadmogelijkheden. De Renault Zoe is bijvoorbeeld bij een laadpaal met een laadvermogen van 22 kW AC binnen 3 uur weer volledig opgeladen. De Mégane moet binnen 6,5 uur weer een volle accu hebben bij een laadpaal met een laadvermogen van 11 kW AC. Snelladen gaat overigens wel iets sneller dan de Renault Zoe. De elektrische Mégane moet met een snellaadvermogen van 130 kW DC binnen 29 minuten weer voor 80% zijn opgeladen.

Renault Mégane E-Tech electric zakelijk leasen

Heb je interesse in de Renault Mégane E-Tech Electric? Het automerk heeft verder nog niets gecommuniceerd over de opties en de vanafprijs. Naar verwachting zal de elektrische EV van Renault een vanafprijs krijgen van 38.000 euro. Waarschijnlijk zal het automerk in het eerste kwartaal van 2022 hier meer over bekendmaken.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl