Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Dit is de Volkswagen ID.7

Daar is 'ie dan: de nieuwe ID.7 is een ruime elektrische sedan. Met de komst van de ID.7 is het automerk in ieder segment goed vertegenwoordigd. De ID.-family bestaat nu uit de: ID.3, ID.4, ID.5, ID.Buzz én nu is het de beurt aan de Volkswagen ID.7. Maar wat kunnen we eigenlijk allemaal verwachten van deze elektrische sedan? En gaat Volkswagen met deze gloednieuwe EV de concurrentie aan met de Hyundai IONIQ 6? Oké laten we beginnen met wat we tot nu toe weten van de ID.7. 

ID.7 kan op één acculading 700 kilometer rijden

Volkswagen ID.7 exterieur

De actieradius van een elektrische auto kan het succes van een nieuw model maken of breken. De Volkswagen ID.7 krijgt een actieradius van circa 700 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Dankzij het aerodynamische front en dak, wordt ook nog eens het energieverbruik beperkt. Dat is best indrukwekkend, aangezien de Hyundai IONIQ 6 een actieradius heeft tot wel 614 kilometer (WLTP). 1-0 dus voor Volkswagen voor wat betreft het rijbereik.

Interieur is ruimer dan de Volkswagen Passat

Volkswagen ID.7 interieur

Maar dan het design en het interieur van de elektrische sedan... Het automerk heeft een aantal foto's onthuld! En ik moet heel eerlijk zeggen; dat valt niet tegen! De auto oogt sportief, stoer en ademt echt Volkswagen. Dankzij het MEB-platform waar de ID.7 op is gebouwd, is het interieur van de elektrische sedan nog ruimer. Het interieur is zelfs ruimer dan het interieur van de huidige Passat! 

Het automerk besteed veel aandacht aan de mening van klanten. Zo heeft Volkswagen op basis van gebruikerservaringen de ID.7 uitgerust met: 

  • een premium interieur met hoogwaardig afwerkingsniveau

  • een vernieuwd en groter (15 inch / 38 centimeter) infotainmentscherm 

  • een augmented reality head-up display 

  • een innovatief airconditioning-systeem met intelligente ventilatieopeningen

  • verlichte aanraak-sliders

Maar dat is nog niet alles.. De auto kan automatisch voorverwarmen en op warme zomerdagen koelen. Ook kun je speciale verzoeken doen via je stem. Heb je koude handen? Dan roep je simpelweg: "Hallo Volkswagen, ik heb koude handen!" De ID.7 zal automatisch de stuurverwarming activeren. Genoeg leuke opties dus! 

Officiële wereldpremière in tweede kwartaal 2023

Zoals het nu lijkt moeten we helaas nog wel even wachten op de ID.7. Verder heeft Volkswagen ook nog geen details gedeeld over bijvoorbeeld de prijs, laadsnelheid etc. De elektrische sedan wordt in het Duitse Emden geproduceerd en de officiële wereldpremière volgt in het tweede kwartaal van 2023. We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl