Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Dit is de Volkswagen ID.5 GTX

Na het succes van onder andere de Volkswagen ID.3 en ID.4 komt het automerk met het derde elektrische model: de ID.5. Het automerk breidt met de komst van het nieuwe model de ID-family uit. Volkswagen AG heeft de ambitie om in 2050 volledig CO2-neutraal te zijn. Het automerk blijft zich vasthouden aan de trend van het moment: de SUV. De nieuwste elektrische SUV Coupé wordt – net zoals de andere ID-modellen – ontwikkeld op het MEB-platform, waardoor de auto onder andere meer ruimte heeft. Op 7 september – tijdens de IAA Munich Motor Show – wordt de ID.5 GTX voor het eerst aan het publiek getoond. Naar verwachting staat de EV volgend jaar bij de dealers. 

Eerste suv coupé van Volkswagen

Volkswagen ID.5

De ID.5 is de eerste SUV Coupé van Volkswagen. Qua looks oogt de EV ruim en sportief. Eigenlijk is de ID.5 een Volkswagen ID.4, echter beschikt de ID.5 over een iets elegantere, coupé-achtige daklijn. Volkswagen heeft verder nog niets onthuld over de beschikbare lakken, opties en interieur. Wel heeft het automerk laten weten dat de auto ‘over-the-air’ updates ontvangt en beschikt over Car2X technologie. De auto is weliswaar alleen onthuld met een wrap, desondanks kun je wel duidelijk het design bekijken. De voorzijde van de auto is eigenlijk exact hetzelfde als de ID.4. 

Actieradius Volkswagen ID.5 GTX

Dankzij de twee elektromotoren en vierwielaandrijving staat de auto garant voor sterke rijprestaties en sportief rijgedrag. De ID.5 krijgt naar verwachting een actieradius van 497 kilometer. Dit betekent dat de auto waarschijnlijk een accupakket krijgt van 77 kWh. Helaas heeft Volkswagen nog niets bekendgemaakt over het snellaadvermogen. Wij verwachten dat het snellaadvermogen overeenkomt met de ID.4 GTX. Deze EV is voorzien van een snellaadvermogen van 126 kW DC. Dit zou betekenen dat de auto binnen 34 minuten weer volledig is opgeladen. 

Volkswagen ID.5 GTX in 2022 bij de dealers

De ID.5 GTX staat naar verwachting volgend jaar bij de dealers. In een later stadium zal het automerk verdere details (opties, lakken, accupakket, snelladen) bekendmaken. Met de komst van het nieuwe model hoopt het automerk weer een stap dichter bij haar doelen te komen. Volkswagen heeft namelijk het doel om het aandeel EV’s in Europa te verhogen met 70 procent. De ID.5 wordt in Zwickau gebouwd en de marktintroductie zal plaatsvinden in de tweede helft van 2021.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl