Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Dit is de nieuwe elektrische Kia EV6

Kia heeft vandaag voor het eerst beelden vrijgegeven van het nieuwste elektrische model van het automerk: de Kia EV6. Kia bouwt de spanning aardig op door voorafgaand aan de wereldpremière alvast een aantal beelden te onthullen van het interieur en exterieur. De Kia EV6 is het eerste model dat gebaseerd is op de nieuwe ontwerpstrategie van Kia. 

Wordt het nieuwe model net zo’n groot succes als een van de bestverkochte elektrische auto’s van dit moment? We hebben het hier natuurlijk over het paradepaardje van Kia, de Kia e-Niro. In dit artikel delen we alvast alle informatie die we tot nu toe hebben van de Kia EV6. De wereldpremière volgt later deze maand. 

Eerste beelden van de Kia EV6

Kia heeft gekozen voor een nieuwe ontwerpstrategie. De strategie ‘Opposites United’ is geïnspireerd op de natuur en mensheid, aldus Kia. De Kia EV6 is het eerste elektrische model die op basis van deze strategie geproduceerd wordt. Daarnaast wordt de elektrische auto op het nieuwe Electric-Global Modular platform (E-GMP) gebouwd. Dit platform maakt het voor Kia mogelijk om een extra ruimtelijk interieur te creëren.

De voorzijde van de Kia EV6 illustreert een nieuwe interpretatie van de ‘Tiger Nose Grille’. De Tiger Nose Grille is al jaren lang een belangrijk kenmerk voor de modellen van Kia. Zowel het exterieur als het interieur lijkt in geen enkel opzicht op de huidige vloot van Kia. Qua design zijn bij ons de meningen verdeeld waar de ontwerpers hun inspiratie vandaag hebben gehaald. Wij vinden de Kia EV6 in enkele opzichten een combinatie van de Polestar 2 en VW Scirocco. Als je kijkt naar de voorzijde van de Scirocco, dan zijn er zeker een aantal overeenkomsten waar te nemen.

Het automerk heeft ook in het interieur gekozen voor een geheel nieuw ontwerp. Het dashboard en het nieuwe scherm zullen meer rust moeten creëren. Het scherm loopt door van links tot het midden van het dashboard. Het high-definition beeldscherm bevat een scherm voor het instrumentenpaneel en een scherm voor het infotainment en de navigatie. Kia heeft bewust gekozen voor ‘less is more’. De fysieke knoppen zijn zo goed als helemaal verdwenen.

Deze maand nog de wereldpremière

Als EV-expert zijn wij natuurlijk benieuwd naar de actieradius, het accupakket, opties, uitvoeringen, prijzen etc. Helaas heeft Kia verder geen informatie over de elektrische auto vrijgegeven. Deze informatie zal Kia waarschijnlijk deze maand definitief bij de wereldpremière worden onthuld. Wij houden je uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen!

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl