Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Dit is de gloednieuwe Hyundai IONIQ 6

Hyundai geeft eindelijk meer informatie over de gloednieuwe Hyundai IONIQ 6. Het design van het tweede model van Hyundai's submerk IONIQ is volledig gebaseerd op efficiëntie en comfort. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door het studiemodel Prophecy Concept EV dat in 2020 is onthuld. De IONIQ 6, met het grootste accupakket van 77,6 kWh, heeft een actieradius van 610 kilometer (WLTP) en is net zoals de IONIQ 5 binnen 18 minuten weer voor 80% opgeladen. In het derde kwartaal van dit jaar start Hyundai met de productie. Maar wanneer is de productieversie van de IONIQ 6 klaar voor de Nederlandse markt? In dit artikel delen we het laatste nieuws over de gloednieuwe IONIQ 6. 

Exterieur Hyundai IONIQ 6

Hyundai IONIQ 6 exterieur

De elektrische auto's van Hyundai hebben inmiddels een behoorlijke naam vanwege onder andere de prestaties. De Hyundai Kona Electric is al jaren een van de bestverkochte elektrische auto's. Daarnaast timmert Hyundai ook behoorlijk aan de weg met de Hyundai IONIQ 5. Met de komst van de IONIQ lijn sloeg Hyundai een nieuw tijdperk in. Duurzame innovatie en elektrische mobiliteit staan centraal bij het automerk. Nu is het de beurt aan de Hyundai IONIQ 6. In 2020 werd voor het eerst een spoiler gegeven met het prototype: de Prophecy Concept EV.

De gloednieuwe elektrische auto van Hyundai wordt ook wel de Electrified Streamliner genoemd. Het silhouet, de rondingen en lijnen van de IONIQ 6 zijn een eerbetoon aan de voertuigen aan de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. Vanwege zijn lage front en actieve luchtlaten aan de voorzijde van de IONIQ 6 is de luchtweerstand indrukwekkend laag. De achterspoiler zorgt tevens voor een uitstekende wegligging.

Net zoals bij de IONIQ 5 is de IONIQ 6 aan de buitenkant en binnenzijde voorzien van 700 pixels. Ook in de achterlichten en koplampen kun je de pixels terugvinden. De IONIQ 6 is verkrijgbaar in twaalf verschillende lakken. Voor het interieur kun je kiezen uit vier kleuren. Daarnaast is er gebruikgemaakt van allerlei milieuvriendelijke materialen. De buitenspiegels kun je overigens vervangen door camera's. Dit is niet standaard, maar wordt als extra optie aangeboden.

Aan ruimte geen gebrek met deze gloednieuwe elektrische auto van Hyundai. De moderne elektrische auto is bijzonder ruim met een lengte van 4.855 mm, een breedte van 1.880 mm en hoogte van 1.495 mm. Met deze afmetingen hoef je je over de opbergruimte geen zorgen te maken. De IONIQ 6 is leverbaar met 18 wielen of 19 inch wielen.

Interieur Hyundai IONIQ 6

Hyundai IONIQ 6 interieur

Het interieur van de IONIQ 6 is tevens indrukwekkend en behoorlijk ruim. Persoonlijk en comfort zijn absoluut twee uitgangspunten geweest bij het ontwerp van de Hyundai IONIQ 6. Het interieur is zo ontworpen dat iedere bestuurder als het ware een 'comfortabele cocon' voor zichzelf kan creëren door de (rij)instellingen naar eigen wens aan te passen. Zo kan de bestuurder met de Dual Color Ambient Lightning de look & feel van de interieurruimte aanpassen. Er is keuze uit maar liefst 64 verlichtingskleuren.

Praktische features

De auto is voorzien van de nieuwste technologie en praktische features waaronder het modulaire touchscreen - een 12-inch full touch infotainmentsysteem én een 12-inch digitaal cluster. De bestuurder kan echt een persoonlijke plek creëren door alles naar zijn of haar wens in te stellen. Daarnaast geeft het infotainmentsysteem handige informatie over bijvoorbeeld de actieradius en de actuele laadstatus. Daarnaast kun je gebruikmaken van Apple CarPlay en Android Auto. Dankzij de acht speakers van Bose kan de bestuurder tijdens de autoritten extra genieten van de muziek. Het rijden in de IONIQ 6 wordt voor de bestuurder extra comfortabel en veilig gemaakt door allerlei handige bestuurdersassistentiesystemen zoals Smart Cruise Control, Driver Attention Warning (DAW) en Highway Driving Assist 2. In de interieurruimte kun je overigens ook je smartphone opladen dankzij de vijf USB-poorten, vier type-C en een type-A. Kortom; de auto bevat boordevol praktische features en is standaard al zeer rijk uitgerust.

Om extra ruimte te creëren zijn onder andere de knoppen in de portieren achterwege gelaten. De middenconsole biedt tevens plaats aan een royale opbergruimte.

Actieradius + opladen Hyundai IONIQ 6

Waar de IONIQ-modellen - in vergelijking met de concurrentie - zich echt mee onderscheiden is de technologie en dan met name de laadtechnologie. De elektrische auto van Hyundai is op hetzelfde E-GMP platform ontwikkeld als de IONIQ 5 waardoor de wielbasis extra lang is met 2.950 mm. Dankzij dit platform kan de auto ook ultra snel opladen (400/800 volt). Met een snellaadvermogen van 232 kW DC is de auto binnen 18 minuten (!) weer voor 80% opgeladen. Je kunt dus wel stellen dat dit een uitzonderlijk snel laadproces is. Ga je met de IONIQ 6 naar een openbare laadpaal (11 kW AC) dan is de auto binnen 8 uur weer volledig opgeladen.

De IONIQ 6 kun je in verschillende elektromotoren en batterijpakketten bestellen. Zo kun je de Long-range 77, 4 kWh accupakket combineren met een of twee elektromotoren, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving (RDW of AWD). De Standard Range beschikt over een 53 kWh accupakket. Kies je toch voor het grotere accupakket, dan moet je rekening houden met een actieradius van 610 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Ondanks deze indrukwekkende cijfers valt de actieradius in de praktijk altijd iets lager uit, waardoor de actieradius in de praktijk wordt ingeschat op zo'n 475 kilometer. Je houdt bijvoorbeeld meer actieradius over als je bijvoorbeeld 100 kilometer per uur op de snelweg rijdt in plaats van 130 kilometer per uur.

Net zoals de Hyundai IONIQ 5 is de IONIQ 6 ook voorzien van de innovatieve V2L-functie (vehicle-to-load), waarmee je allerlei elektrische apparaten kunt opladen.

Hyundai IONIQ 6 leasen

Heb je interesse in het zakelijk leasen van de Hyundai IONIQ 6? Het automerk heeft nog niets bekendgemaakt over de officiële marktintroductie. Ook weten we op dit moment nog niet wat de IONIQ 6 gaat kosten en wanneer de EV bij de dealer zal staan. Wel hebben wij hoge verwachtingen van het gloednieuwe voertuig van Hyundai en houden je uiteraard op de hoogte mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn!

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl