Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Brommobiel of perfecte stadsauto, de Citroën Ami

Begin 2020 kwam Citroën met een nieuwe elektrische auto naar de pers, de Ami. Een kleine auto voor grote steden waarbij alles in het teken staat van klein, wendbaar, schoon en frivoliteit. Want dat is de auto zeker, een uiterst vrolijke verschijning die meteen veel vragen oproept als ‘is dit eigenlijk wel een auto?’.

Looks en formaat

Deze reacties waren niet heel raar, de auto is door zijn zeer kleine formaat meer een brommobiel dan een volwaardige auto. De auto is slechts 2,41 meter lang en slechts 1,39 meter breed. Dit zijn afmetingen die min of meer gelijk zijn aan die van een brommobiel. Hierin laat Citroën dan ook duidelijk het doel van de auto zien: hij moet overal tussendoor kunnen rijden en ook in kleine parkeervakken passen. Juist doordat het een elektrische auto is, kan de auto zo klein zijn. Dit formaat brengt uiteraard wel ongemakken mee. Waar bergen we de laadkabel op, een kofferbak is er immers niet. Ook hier heeft Citroën goed over na gedacht, de laadkabel zit verstopt in de portieren van de auto.

De techniek

Naast het vrolijke uiterlijk, de kleine afmetingen en de slimmigheden heeft Citroën ook aandacht gegeven aan de techniek van de Citroën Ami. Ook dit is echt gericht op stadsgebruik. De Ami is voorzien van een bescheiden 6 kW elektromotor die van stroom voorzien wordt door een eveneens bescheiden 5,5 kWh accupakket. De combinatie van een dergelijke motor en accupakket zorgen voor een range van plusminus 70 kilometer. Als het accupakket leeg is kan de auto via het stopcontact volledig opgeladen worden binnen 3 uur.

Al met al is de Citroën Ami een kleurrijke verschijning. De auto laat zich door zijn bescheiden afmetingen eenvoudig door de stad verplaatsen. Het is dan ook wel een auto die het waarschijnlijk goed gaat doen onder inwoners en ondernemers die vooral binnen de stadsgrenzen wonen en/of werken. Vanaf 11 mei is de auto online te bestellen in Frankrijk. Wanneer de auto naar Nederland komt is helaas nog niet bekend.

Direct een elektrische stadsauto rijden?

Citroen Ami achterkant

Wil je nu direct een stadsauto gaan leasen. Dat kan, de Seat Mii Electric en Skoda Citigoe iV hebben een goede range en zijn rijk uitgerust. Deze auto’s zijn per direct uit voorraad te leveren met een gunstige 8% bijtelling.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl