Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Altijd passend advies door onze EV-experts

Overstappen naar een elektrische auto kan best spannend zijn. Opeens moet je nadenken over zaken die eerder niet bij autorijden hoorden. Gelukkig hebben wij inmiddels meer dan 10 jaar ervaring met elektrisch rijden en kunnen we jou voorzien van gedegen advies. Hoe? Dat leggen we je hieronder aan je uit. Liever direct advies? Laat hier je gegevens achter.

Budget

Een elektrische auto is duurder dan een benzineauto.  Overweeg je een overstap, dan moet je dus nadenken over het leasebudget. Tegelijkertijd moet je rekening houden met bijkomende kosten. Zo is een brandstofauto duurder in gebruik. De brandstofkosten zijn hoger en ook het onderhoud is duurder. De kosten per kilometer zijn dus in de berekening ook van belang.

Vaak kan de zogenaamde ’total cost of ownership’ best belangrijk zijn in de keuze voor een elektrische auto. Houd er dus bij het budget rekening mee dat meer factoren meespelen dan alleen het leasebudget.

Kilometers

Kan ik mijn dagelijkse kilometers wel maken met een elektrische auto? Die vraag krijgen we regelmatig. Gelukkig is het antwoord in 90 procent van de gevallen ‘ja’. Toch is niet elke elektrische auto hetzelfde. Daarom houden we in ons advies rekening met eventuele lange ritten waarbij onderweg snelladen noodzakelijk is. Ook houden we rekening met de mogelijkheden om thuis te laden en de bijbehorende stroomcapaciteit. Het kan daarom heel goed zijn dat we uiteindelijk een andere elektrische auto adviseren dan in eerste instantie gedacht. Daarnaast adviseren wij ook altijd om het elektrisch rijden eerst eens te proberen. Pas dan kun je goed inschatten of een elektrische auto iets voor jou is en of je qua kilometers goed uitkomt.

Huidige auto

De huidige (lease)auto is vaak een goede uitgangspositie voor een zoektocht naar een nieuwe. Dat geldt ook als je op zoek bent naar een elektrische auto. Met name binnenruimte is voor veel mensen erg belangrijk. Daarom vragen wij bijna altijd naar de huidige auto, zodat we een goed startpunt hebben voor de zoektocht. Omdat het aanbod van elektrische auto’s behoorlijk is toegenomen de afgelopen periode is er voor iedereen een juiste auto te vinden.

Kies voor een voorraadauto en vermijd lange levertijden

Door het wereldwijde chiptekort zijn de levertijden van nieuwe auto’s behoorlijk opgelopen. Bestel je nu een nieuwe auto, dan moet je rekening houden met een langere levertijd. Daarom adviseren wij om te kijken naar voorraadmodellen. In de meeste gevallen kun je dan vrij snel rijden en hoef je niet te lang te wachten.

Eigen oprit

In eerste instantie een vraag die je niet verwacht bij de keuze voor een elektrische auto. Toch kan een eigen oprit behoorlijk invloed hebben op de uiteindelijk keuze voor een elektrische auto. Kun je thuis laden, dan zijn er waarschijnlijk meerdere elektrische auto’s geschikt. Kun je niet thuis laden, dan is het goed om van te voren na te gaan of er in de buurt een laadmogelijkheid is. Zo niet, dan kunnen de laadpalen bij kantoor ook nog een oplossing zijn. Hoe dan ook, denken we graag met je mee als het gaat om laadpunten.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl