Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Alles wat je moet weten over de Renault Megane E-tech

De Renault Megane E-Tech Electric komt bijna naar Nederland! Naar verwachting is de volledig elektrische Renault Megane E-Tech Electric leverbaar vanaf medio Q3/Q4. Wij denken dat deze auto het weleens goed kan gaan doen onder de zakelijke rijder. Waarom? Dat leggen wij allemaal uit in dit artikel. 

Uitvoeringen Renault Megane E-tech Electric

Door het exclusieve CMF-EV-platform, waar het nieuwste model van Renault op is gebouwd, staat de EV op een volledig vlakke vloer. Dit zorgt voor extra binnenruimte en laadruimte. De Megane E-Tech Electric is een van de lichtste auto’s in zijn segment, dit komt het rijbereik van de auto natuurlijk ten goede.

De elektrische Megane is de eerste Renault met het nieuwe merklogo en is verkrijgbaar in vier uitvoeringen: Equilibre, Techno, Iconic en Evolution. Waarbij de Equilibre de instapversie is en de Evolution de meest rijk uitgeruste versie is. Overigens zijn alle modellen standaard zeer rijk uitgerust met onder andere: achteruitrijcamera, parkeersensoren achter, cruisecontrol en Apple CarPlay/Android Auto.

Je hebt de keuze uit twee accupakketten: 40 kWh of 60 kWh. De E-Tech komt beschikbaar in zes lakken: wit, grijs, donkergrijs, blauw, rood en zwart. De elektrische auto beschikt over het openR link-systeem met Google-integratie. Je hoeft dus niet eerst je telefoon te koppelen! Hiermee kan je gebruikmaken van de welbekende apps zoals Spotify en Google Maps. Ook worden jouw voorkeuren automatisch opgeslagen.

Prijs Renault Megane E-tech Electric

Renault heeft zich inmiddels bewezen met hun elektrische modellen. De elektrische auto’s – waaronder de Renault Zoe – heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, een goede actieradius en kan tot slot vlot opladen.

Eind vorig jaar werden de prijzen bekend van de Renault Megane E-Tech Electric. De elektrische Megane heeft een vanafprijs van 35.390 euro en is zakelijk te leasen vanaf 470 euro per maand. Nu is het bijna zover dat de eerste demo’s bij de dealers staan. Heb je interesse in de Renault Megane E-Tech Electric? Dan is het goed om te weten dat je vanaf medio juli terecht kunt bij de dealers voor een proefrit.

Mocht je benieuwd zijn naar praktijkervaringen, dan moet je onze kanalen goed in de gaten houden, over enkele weken zullen wij de Renault Megane E-Tech Electric uitgebreid gaan testen. Uiteraard zullen wij onze ervaringen in een artikel met jullie delen.

Actieradius Renault Megane E-tech Electric

De EV met het kleinere accupakket heeft een actieradius van 300 kilometer (WLTP). In de praktijk zal de actieradius neerkomen op zo’n 250 kilometer. De elektrische Megane met het grotere accupakket (60 kWh) heeft een actieradius van 450 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk zal dit neerkomen op zo’n 365 kilometer.

Opladen Renault Megane E-tech Electric

Zoals we gewend zijn van Renault wordt ook de elektrische Megane met een 22- KW AC boordlader uitgerust. Dit betekent dat de auto met het kleinste accupakket (40 kWh) binnen 2,15 uur weer volledig is opgeladen. De EV met het grotere accupakket (60 kWh) heeft 3,15 uur laadtijd nodig.

De Megane met het kleinste accupakket heeft een laadsnelheid van 80 kW DC. Ga je naar een snellaadstation zoals Fastned, dan moet je rekening houden met een laadtijd van ongeveer 30 minuten. Kies je voor de EV met het grootste accupakket, dan kan de auto maximaal 130 kW DC snelladen. De laadtijd blijft overigens hetzelfde, ook een halfuur.

Tips als je een ev overweegt

Overweeg je de overstap, maar weet je nog niet helemaal of elektrisch rijden iets voor jou is? Dan raden wij je aan om onze podcast in samenwerking met Fully Charged eens te beluisteren. Ook raden wij je dit artikel aan. Onze EV-expert Sebastiaan geeft je namelijk allerlei handige tips om uiteindelijk tot een goede keuze te komen.

Renault Megane E-tech Electric zakelijk leasen in 2022

Heb je interesse in het zakelijk leasen Renault Megane E-Tech Electric? De nieuwste elektrische auto van Renault is zakelijk te leasen vanaf 470 euro per maand. Met een vanafprijs van 35.390 euro, moet je rekening houden met een netto bijtelling van 178 euro per maand (schijf 1) of 238 euro per maand (schijf 2).

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl