Beoordeeld met 9,3
085 4871441

9 redenen om een Tesla Model 3 zakelijk te leasen

De Tesla Model 3 is terug van weggeweest. En hoe! Tesla heeft heel slim ingespeeld op de snel veranderende markt. Andere autofabrikanten verhogen juist de prijzen, terwijl Tesla juist extra marktaandeel probeert te pakken door de prijzen te verlagen. Des te meer redenen om een Tesla Model 3 aan te schaffen of zakelijk te leasen. Naast de aantrekkelijke prijs zijn er nog genoeg andere redenen om te kiezen voor een Tesla. In dit artikel geven wij 9 redenen om een Tesla Model 3 zakelijk te leasen. 

1. Tesla Model 3 zakelijk leasen vanaf 599 euro

Jaren terug begon de vanafprijs van een Tesla rond de 100.000 euro. Met zo'n vanafprijs was een Tesla rijden niet voor een heel groot publiek weggelegd. Dat moest anders, aldus Tesla. Zij hadden de ambitie om een Tesla op de markt te brengen die betaalbaar was en daarmee een stuk aantrekkelijker zou worden voor een breder publiek. Zo gezegd, zo gedaan, want in 2019 gingen de eerste Tesla Model 3's rijden. De toon was gezet. 

Nu jaren later is de Tesla Model 3 nog voordeliger! Een Tesla Model 3 rijd je op dit moment al vanaf 41.990 euro. En dan hebben we de subsidies nog niet eens meegerekend. Zakelijk lease je de Tesla Model 3 al vanaf 599 euro per maand. Even ter vergelijking met een andere elektrische auto. Dat maakt de Tesla Model 3 qua leaseprijs net zo 'duur' als bijvoorbeeld een Volkswagen ID.3.  Wat ons betreft best een goede deal! 

2. Snelle levering

Wil je graag een Tesla Model 3 zakelijk leasen? Dan hoef je je gelukkig geen zorgen te maken om de levertijd. Bestel je nu een exemplaar, dan zou het zomaar kunnen dat je 'm dezelfde maand nog rijdt. De verwachte levering van een Tesla Model 3 staat momenteel op mei/juni 2023. Nog een reden dus om een Tesla Model 3 te bestellen. 

3. Fijne rijeigenschappen

Doordat wij inmiddels jarenlang praktijkervaring hebben met de Tesla modellen, kunnen wij van alles over deze auto's vertellen. Er zijn een aantal collega's die al heel wat kilometers in de Tesla Model 3 erop hebben zitten. Allemaal zijn ze het erover eens: de Model 3 heeft een goede wegligging en daarmee fijne rijeigenschappen. Maak je veel kilometers en zoek je een elektrische auto die comfortabel rijdt? De Tesla Model 3 is dan zeker het overwegen waard. 

4. Tesla Superchargers

Wat Tesla ook goed voor elkaar heeft is het uitgebreide Europese netwerk van de Tesla Superchargers. En sinds kort hoef je niet eens een Tesla rijden om er gebruik van te maken. Iedere elektrische auto kan nu wereldwijd terecht bij meer dan 45.000 Tesla Superchargers. Bovendien sluit het navigatiesysteem van Tesla naadloos aan op de locaties van de Tesla Superchargers. Wat het navigatiesysteem van Tesla zo uniek maakt is dat het systeem de geplande laadstops voor je uitrekent. Zo hoef je zelf niet na te denken over wanneer de auto eventueel moet laden, dat geeft het navigatiesysteem zelf aan. Ideaal! 

5. Boordevol features

Een Tesla Model 3 wordt niet voor niets een iPhone op wielen genoemd. De modellen zit boordevol toffe features. Via het scherm kun je bijvoorbeeld tijdens het laden je favoriete serie streamen via Netflix, games spelen of het sfeervol maken met een haardvuurtje. En dat is lang nog niet alles wat de auto te bieden heeft. Zo maak je bijvoorbeeld iedere rit comfortabeler met Standaard Autopilot. Met deze functie kan de auto automatisch sturen, accelereren en remmen voor andere voertuigen en voetgangers. Smaakt dit naar meer? Maak gerust eens een proefrit, op deze manier kun je alle features zelf ontdekken. 

6. Rijbereik van 491 kilometer op een volle accu

Wist je dat een Tesla Model 3 op een volle accu maar liefst 491 kilometer (WLTP) ver kan rijden? We weten inmiddels dat het rijbereik van een elektrische auto in de praktijk altijd iets tegenvalt. Dit heeft onder andere te maken met de rijstijl van de bestuurder en de weersomstandigheden. Als we kijken naar onze eigen praktijkervaringen, dan is een actieradius van 405 kilometer zeker haalbaar. Ook is het een gegeven dat je in de zomerperiode (475 kilometer) meer rijbereik heeft dan in de winterperiode (335 kilometer). 

7. Tesla-app

Nog een reden om een Tesla Model 3 zakelijk te gaan leasen is vanwege de Tesla-app. We hebben zelfs een uitgebreid artikel geschreven met allerlei (11 om precies te zijn!) tips om nog meer uit de app te halen. Zo kun je bijvoorbeeld de Tesla-app gebruiken als sleutel, een laadsessie starten en stoppen, actuele laadstatus bekijken en nog veel meer! 

8. Snelladen binnen 25 minuten

Waar de Tesla Model 3 ook in uitblinkt is het snellaadvermogen. De auto is bij een snellader namelijk best snel opgeladen. Met een snellaadvermogen van 170 kW DC is de auto binnen 25 minuten weer voor 80% opgeladen. Bij een reguliere laadpaal is de auto binnen 6:15 uur weer volledig opgeladen.  

9. Uitstekende vakantie-auto

Met meer dan 45.000 Tesla Superchargers is het geen uitdaging meer om met een elektrische auto op vakantie te gaan. Sterker nog: het wordt je op deze manier zelfs gemakkelijk gemaakt. Wist je dat de Tesla Model 3 in slechts 15 minuten tot wel 275 kilometer kan bijladen?

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl