Beoordeeld met 9,3
085 4871441

7 redenen om een Nissan Ariya zakelijk te leasen in 2022

Elektrische crossovers/SUV's zijn populair in Nederland. Inmiddels is er een behoorlijk aanbod waar je uit kunt kiezen. Ook Nissan heeft onlangs een elektrische crossover - de Nissan Ariya - geïntroduceerd. Als grootste EV-expert van Nederland waren wij heel benieuwd naar de potentie van de elektrische Ariya als zakelijke leaseauto. Dit hebben wij daarom uitgebreid uitgezocht! In dit artikel geven wij 7 redenen om een Nissan Ariya zakelijk te leasen in 2022.

1. Nissan Ariya is direct leverbaar

De levertijden van nieuwe auto's zijn momenteel behoorlijk opgelopen vanwege het wereldwijde chiptekort. Het is daarom momenteel best even uitzoeken bij welke partij je dit jaar nog wél een nieuwe auto kunt krijgen. Automerken die dit jaar nog wel kunnen leveren hebben logischerwijs daarom al een streepje voor op de merken die pas volgend jaar kunnen leveren. Wij kunnen het nieuwste model van Nissan direct leveren. Geen lange levertijden dus! Wat ons betreft reden nummer 1 om dit jaar nog een Nissan Ariya zakelijk te leasen.

2. Snelladen binnen 35 minuten

De elektrische auto van Nissan kan snelladen met een maximaal vermogen van 130 kW DC. Dit betekent dat de auto binnen 35 minuten weer voor 80% is opgeladen. Als we kijken naar het huidige aanbod, dan is een halfuur snelladen prima. Oké het is inderdaad niet zo snel als de IONIQ 5 en Kia EV6 (18 minuten), maar een behoorlijke verbetering als we kijken naar het snellaadvermogen van de Nissan Leaf. Deze EV heeft namelijk een maximaal snellaadvermogen van 46 kW DC.

3. Actieradius van maximaal 533 kilometer

De Ariya is verkrijgbaar met een 63 kWh accupakket of 87 kWh accupakket. Dit betekent dat de elektrische crossover van Nissan een actieradius heeft tussen de 403 en 533 kilometer volgens de WLTP-testmethode. De actieradius van een elektrische auto valt in de praktijk altijd iets lager uit, dit houdt in dat de actieradius in de praktijk naar verwachting neer zal komen tussen de 335 kilometer en 445 kilometer.

4. Profiteer van 16% bijtelling

Voor brandstofauto's geldt een bijtelling van 22% bijtelling als je als zakelijke rijder de leaseauto ook privé wilt gebruiken. Kies je voor een elektrische auto, dan hoef je slechts 16% bijtelling (tot 35.000 euro) te betalen.

Ga je bijvoorbeeld een Nissan Ariya zakelijk leasen, dan moet je rekening houden met een netto bijtelling vanaf 257 euro (schijf 1) of 343 euro (schijf 2). Je kunt dus op jaarbasis behoorlijk besparen als je dit jaar kiest voor een elektrische leaseauto.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl