Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Zo kun je subsidie voor een gebruikte elektrische auto in 2024 aanvragen

Tesla icoon

Ontdek vandaag nog de mogelijkheid om subsidie (SEPP) aan te vragen voor niet alleen nieuwe, maar ook gebruikte elektrische auto's! Vanaf 9 januari, vanaf 09.00 uur, heb je opnieuw de kans om een subsidieaanvraag in te dienen en een terugbetaling van wel 2.000 euro te ontvangen voor je gebruikte elektrische auto. Nieuwsgierig naar de voorwaarden en hoe je deze aanvraag kunt doen? Lees verder voor alle details!

Wie kan er in aanmerking komen voor de subsidie gebruikte elektrische auto's in 2024?

Tesla Model 3

De SEPP biedt een aantrekkelijke kans voor particulieren die een tweedehands elektrische auto willen aanschaffen of private leasen. Als jij behoort tot deze groep, kun je eenvoudig een aanvraag indienen via de website van het RVO. Ontdek hieronder stap voor stap wat er allemaal bij komt kijken en hoe snel je door het proces heen kunt gaan.

Voor welke gebruikte auto's kun je subsidie aanvragen?

Ontdek welke gebruikte elektrische auto's in aanmerking komen voor subsidies. Niet elke nieuwe elektrische auto wordt beloond, maar op de Autolijst SEPP van de Rijksoverheid kun je moeiteloos ontdekken welke modellen, merken en uitvoeringen wél voldoen aan de vereiste voorwaarden. Sommige modellen maken bijvoorbeeld alleen aanspraak op de subsidie in specifieke uitvoeringen, dus wees goed voorbereid.

Voorwaarden subsidie gebruikte elektrische auto in 2024

Om aanspraak te maken op deze subsidie, dien je, als aanvrager, ervoor te zorgen dat zowel de koopovereenkomst als de auto voldoen aan bepaalde voorwaarden. Hier zijn de criteria die van toepassing zijn:

De aanvrager:

 • Is particulier

 • Heeft een geldig woonadres in Nederland

 • Je komt slechts eenmaal in aanmerking voor de subsidie binnen de looptijd van SEPP, mits je voldoet aan de gestelde voorwaarden.

De koopovereenkomst:

 • Beschik je over een schriftelijke overeenkomst voor de aanschaf van de elektrische auto, waarbij het autobedrijf is erkend door RDW met 'Bedrijfsvoorraad'?

 • Staat de koopovereenkomst op jouw naam, de naam van de subsidieaanvrager?

 • Is de koopovereenkomst gesloten op of na 1 januari 2024?

De auto:

 • Is de auto ontwikkeld als een elektrische personenauto en niet omgebouwd?

 • Staat de auto op of na 1 januari 2024 op jouw naam in het kentekenregister?

 • Is de auto 100% elektrisch en heeft het een actieradius van minimaal 120 kilometer (WLTP)?

 • Staat de auto met de nieuwprijs (cataloguswaarde) op jouw naam in het kentekenregister en valt deze binnen het bereik van €12.000 tot €45.000, inclusief BTW, bpm en opties?

 • Staat de auto op jouw naam in het kentekenregister zodra deze is geleverd?

 • Is de auto minimaal drie jaar op jouw naam gekocht en geregistreerd, gerekend vanaf de datum van eerste inschrijving en tenaamstelling in het kentekenregister?

Indien je toch eerder van auto wilt wisselen, kun je een verzoek indienen bij het RVO, op voorwaarde dat je voldoet aan bovengenoemde voorwaarden. Dit is jouw kans om op een voordelige manier over te stappen op een gebruikte elektrische auto!

Wanneer krijg je subsidie voor een gebruikte elektrische auto?

Subsidieaanvraag gebruikte elektrische auto

Ontdek in de bovenstaande afbeelding de eenvoudige stappen om moeiteloos een subsidieaanvraag in te dienen en volg het verwerkingsproces. Na indiening van de subsidieaanvraag ontvang je binnen 4 weken een bevestigingsmail, waarbij de uiterste beslistermijn maximaal 13 weken bedraagt. Wil je op de hoogte blijven? Houd je aanvraag nauwlettend in de gaten via de digitale omgeving van het RVO. Bij goedkeuring ontvang je de verheugende 'subsidieverlening'-brief.

Nieuwsgierig naar wanneer je subsidie kunt verwachten voor de gebruikte elektrische auto? Controleer hieronder of de data in het kentekenregister en kentekenbewijs overeenkomen.

Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl