Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Volvo kondigt volledig elektrische MPV aan: de Volvo EM90

Volvo EM90

Grote gezinnen opgelet! Volvo gaat een volledig elektrische MPV op de markt brengen. De nieuwkomer in de elektrische line-up van Volvo gaat verder onder de naam Volvo EM90. Op 12 november 2023 wordt de volledig elektrische auto van Volvo officieel onthuld. Vanaf dat moment kunnen geïnteresseerden in China de auto bestellen. Of de Volvo EM90 ook naar Nederland komt is nog maar de vraag. In dit artikel zullen we deze gloednieuwe elektrische auto van Volvo eens nader bekijken… 

Veiligheid boven alles

Volvo EM90

Veiligheid is altijd een topprioriteit geweest voor Volvo, en de EM90 is geen uitzondering. Deze elektrische auto zal ongetwijfeld uitgerust zijn met allerlei geavanceerde veiligheidsfuncties. Welke veiligheidsfuncties dit zullen zijn is nog even de vraag en wordt ongetwijfeld in een later stadium bekendgemaakt. 

Verder heeft het automerk nog niets onthuld over het accupakket, prijs, laadsnelheid en overige specificaties. Het vermoeden is wel dat de Volvo EM90 onderhuids hetzelfde zal zijn als Zeekr 009, ook een elektrische MPV. De Zeekr 009 is ruim 5 meter en heeft een rijbereik van maar liefst 800 kilometer, berekend volgens de Chinese WLTP-testmethode, ook wel CLTC- meetmethode (China Light-Duty Vehicle Test Cycle) genoemd. Wij zijn benieuwd of de elektrische MPV ook bestelbaar wordt in Nederland.. Wordt vervolgd! 

Interieur Volvo EM90: Scandinavische woonkamer

Volvo staat bekend om zijn aandacht voor luxe en comfort, en de EM90 is geen uitzondering. Volvo vergelijkt het interieur van de auto ook wel met een Scandinavische woonkamer… Met andere woorden zal het interieur dus ruim en minimalistisch zijn. Ongetwijfeld zullen de passagiers kunnen genieten van de comfortabele zit en ruimte. 

Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl