Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Met de Fastned-app kun je nu eenvoudig alle publieke laadpunten in jouw buurt opzoeken

Fastned laadstation

Wist je dat je nu met de Fastned-app toegang hebt tot een overzicht van alle openbare laadpalen en snellaadstations? In het verleden kon je alleen de Fastned-laadstations bekijken via de app. Dat behoort nu tot het verleden, want met de app kun je meer dan 400.000 oplaadpunten in heel Europa ontdekken. In dit artikel leggen we precies uit hoe dit werkt, dus maak er gebruik van en profiteer ervan!

Navigeer naar de dichtstbijzijnde laadpaal

Fastned-app

Als elektrische rijder maak ik al geruime tijd gebruik van de Fastned-app, dus je kunt je voorstellen dat ik enthousiast was toen ik vandaag een e-mail ontving van Fastned. Vanaf nu is het mogelijk om de app van Fastned te raadplegen voor een overzicht van alle beschikbare laadpunten van verschillende leveranciers in jouw omgeving. Dit geldt zowel voor openbare laadpalen als snellaadstations van bijvoorbeeld Shell Recharge. Als nieuwsgierige gebruiker kon ik het natuurlijk niet laten om dit meteen in de praktijk te testen. Hoe werkt het? Is de app gebruiksvriendelijk? Welke informatie wordt weergegeven? Hoewel ik over het algemeen de app van Shell Recharge gebruik, die zeer gebruiksvriendelijk en actueel is, was Fastned met deze update zeker bezig de concurrentie aan te gaan. Maar de grote vraag is: zullen ze deze wedstrijd winnen?

Laten we eens kijken hoe de Fastned-app de beschikbare openbare laadpunten en snelladers toont. Bij het bekijken van de kaart in de app zie je naast de vertrouwde Fastned-icoontjes ook zwarte bolletjes. Deze bolletjes geven de locaties aan van openbare laadpunten en snelladers. Door op een bolletje te klikken, krijg je gedetailleerde informatie over het betreffende laadpunt. De verstrekte informatie omvat de leverancier van de laadpaal, laadsnelheid, beschikbaarheid, het telefoonnummer van de klantenservice van de laadpaalleverancier en de mogelijkheid om direct naar het laadpunt te navigeren via Google Maps, Waze of Apple Maps. Dit is zeer handig! Je kunt zelfs je voorkeursnavigatie-app instellen, zodat je altijd bijvoorbeeld via Google Maps wordt geleid. Een geweldige functie!

Hoewel het niet mogelijk is om een laadsessie te starten bij een andere leverancier via de app, is dit begrijpelijk. Desalniettemin is dit een prachtige stap van Fastned, die ongetwijfeld door veel gebruikers zal worden gewaardeerd!

Mini Electric

Elektrische auto opladen in het buitenland

Meer lezen? We raden deze blogs aan:

Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl