Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Elektrische auto? Zo kun je gratis parkeren in Parijs

Parijs eifeltoren

De vakantieperiode is in volle gang. Dit houdt in dat de Franse snelwegen volstromen met enthousiaste vakantiegangers die via de Route du Soleil afzakken naar Zuid-Frankrijk of Spanje. Geen probleem voor een elektrische auto, aangezien Frankrijk een goed laadnetwerk heeft. Inmiddels heeft Frankrijk nog een leuk extraatje voor de berijders van elektrische auto’s, namelijk: gratis parkeren in Parijs!

Lage uitstoot? Gratis parkeren

Parijs

De Franse overheid wil mensen graag stimuleren om auto’s te rijden die niet veel schadelijke stoffen uitstoten. Daarom maken ze parkeren in een erg dure en grote stad zoals Parijs gratis voor mensen die dit soort auto’s rijden. Het gaat hierbij om elektrische auto’s, plug-in hybride auto’s en auto’s die rijden op waterstof, LPG of aardgas. Heb jij zo’n auto? Lucky you! Dit extraatje is namelijk niet alleen voor de Parijzenaar. Vraag het gelijk aan, zodat ook jij gratis kunt parkeren in deze wereldstad.

6 uur lang met parkeerschijf

Waar inwoners van Parijs die een elektrische auto rijden onbeperkt gratis kunnen parkeren, ligt dit voor buitenlanders net even anders. Nadat je je auto hebt aangemeld, kun je 6 uur lang gratis parkeren met een parkeerschijf. Zonder deze schijf krijg je een boete. Zorg dus dat je die altijd in de auto hebt liggen. Helaas is het nog niet mogelijk om online een parkeervergunning aan te vragen, dus zul je dit per brief in combinatie met een kopie van je kentekenbewijs moeten doen. De CO2-uitstoot en voertuigcategorie moeten duidelijk zichtbaar zijn. Stuur de brief naar het volgende adres en hou rekening met een verwerkingstijd van minimaal 4 weken:

Section du Stationnement sur Voie Publique (SSVP)
22, rue du Château des Rentiers
75013 Paris

Wil jij ook gratis parkeren en profiteren van andere voordelen van elektrisch rijden? Ga zakelijk elektrisch leasen en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan voor de auto van jouw keuze. Door ons grote aanbod rij jij snel in een EV die bij je past.

Mini Electric

Elektrische auto opladen in het buitenland

Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl