Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Elektrische Citroen e-C3 te bestellen vanaf 24.290 euro

Citroën ë-C3

Citroën komt met een volledig elektrische variant van de welbekende C3: de ë-C3. De elektrische auto krijgt een prijskaartje vanaf 24.290 euro. Voor die prijs heb je een auto met Advanced Comfort®-vering, een laadsnelheid van 100 kW DC en een actieradius van 320 kilometer (WLTP). Benieuwd naar alle ins & outs? Lees gauw verder!

Elektrische Citroën in het B-segment

Citroën ë-C3

Citroën heeft de vierde generatie van de C3 onthuld en deze keer wordt het model voor het eerst ook uitgebracht in een volledig elektrische variant. Naast vele andere automerken wil ook Citroën elektrisch rijden voor een breder publiek toegankelijk maken. De ë-C3 is niet zomaar een e-208 of Corsa Electric met een ander jasje, maar echt een op zichzelf staand model dat iets lager gepositioneerd is. De geschiedenis van de Citroën C3 gaat terug naar 2002, toen de eerste generatie op de markt kwam. Inmiddels zijn er meer dan 5,6 miljoen exemplaren van de C3 verkocht. Nu, 21 jaar later, is het model klaar voor de toekomst. De nieuwe generatie is groter, heeft een iets hogere zitpositie (100 mm extra) en is optioneel voorzien van een elektromotor.

Interieur Citroen ë-C3

Het interieur van de ë-C3 is typisch Citroën: minimalistisch, maar wel van alle gemakken voorzien. De stoelen in de nieuwe ë-C3 zijn extra comfortabel door de extra laag schuim die is toegevoegd. Bovendien is er ook goed nagedacht over de ruimte. De auto heeft een hogere zitpositie (100 mm extra) en de bodemvrijheid is verhoogd naar 163 mm, in plaats van 135 mm. Als passagier of bestuurder heb je voorin ook iets meer hoofdruimte (30 mm extra). Gelukkig hebben passagiers achterin ook iets meer ruimte met een extra breedte van 21 mm en extra knieruimte van 20 mm.

Citroën ë-C3 krijgt een actieradius van 320 kilometer

Met een 44 kWh accupakket heeft de elektrische auto een rijbereik van 320 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk weten we inmiddels dat het rijbereik altijd iets lager uitvalt vanwege het rijgedrag van de bestuurder en de weersomstandigheden. Waarschijnlijk zal het rijbereik van de ë-C3 in de praktijk zo rond de 250 kilometer liggen (gecombineerd zomer-winter).

Rijd je de auto helemaal leeg? Dan kun je bij een snellader met een laadsnelheid van 100 kW DC binnen 26 minuten je weg vervolgen. De auto zit in deze tijd voor 80% weer vol. Net zoals bijna iedere andere elektrische auto is deze EV voorzien van een 3-fase boordlader. Dit betekent dat je bij een openbare laadpaal met een laadsnelheid van 11 kW AC kan opladen. Houd rekening met een laadtijd van 2,5 uur.

Benieuwd of de auto wel oplaadt of wil je de auto voorverwarmen? Het is allemaal mogelijk met de e-ROUTES app. Je kunt overigens met de app ook een efficiëntere route plannen.

Prijzen Citroën ë-C3

De elektrische variant van de Citroën ë-C3 heeft een fiscale waarde van 23.300 euro. Inclusief alle belastingen en rijklaarmaakkosten zit de auto op 24.290 euro. Je hebt daarbij de keuze uit twee rijk uitgeruste uitvoeringen: You en Max. De You-uitvoering is onder andere standaard uitgerust met LED-koplampen, Citroën Advanced Comfort® Suspension, Active Safety Brake (noodremsysteem), nieuw Citroën Head-Up Display-systeem, 'My Citroen Play with Smartphone Station' voor infotainment, parkeersensoren achter en cruisecontrol.

De Max-uitvoering is onder andere uitgerust met 17-inch diamantgeslepen lichtmetalen wielen, Citroëns two-tone lak met contrasterend dak, 10,25-inch kleurendisplay met touchscreen en smartphone-mirroring, Citroën Advanced Comfort® Seats, LED-achterlichten, privacy glass achter, TEP/stoffen stoelbekleding, 3D-navigatie, draadloos opladen, achteruitrijcamera en automatische dimmende achteruitkijkspiegel.

Qua kleuren heb je de keuze uit: Polar White, Montecarlo Blue, Elixir Red, Mercury Grey en Perla Nera Black.

Overigens komt er naar verwachting in 2025 nog een goedkopere versie vanaf 19.990 euro. Deze uitvoering zal wel een kleiner accupakket krijgen, waardoor je een rijbereik van 200 kilometer tot je beschikking hebt.

Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl