Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Elektrische Citroën ë-C4 aangekondigd!

Sinds enkele weken is bekend dat de opvolger van de Citroën C4 niet lang meer op zich zou laten wachten. Citroën verklapte dat de auto niet alleen meer met verbrandingsmotoren geleverd zou gaan worden. De opvolger zou er namelijk ook als volledig elektrische versie komen. Per vandaag heeft Citroën de nieuwe C4 aan het publiek laten zien en daarbij ook meteen het gerucht bevestigd met de aankondiging voor de Citroën ë-C4.

Het design

Voor het design heeft Citroën duidelijk gekozen voor een unieke en zeer karakteristieke stijl. De auto is voorzien van veel knikjes en vouwen waardoor hij er heel opvallend uit ziet. De cross-over auto’s zijn op dit moment zeer populair en daar heeft Citroën op in gespeeld door de auto ook wat hoger boven de grond te zetten. Het unieke aan het ontwerp is de coupé lijn. De ë-C4 is namelijk niet een gemiddelde cross-over maar een sportieve coupé cross-over geworden.

De techniek

Over de techniek heeft Citroën nog niks losgelaten. De verwachting is dat de Citroën ë-C4 voorzien zal zijn van de inmiddels breder ingezette PSA elektrische aandrijflijn zoals ook in de Peugeot e-208. Dat betekent dat de auto 136 pk zal hebben en een accupakket zal krijgen van 50 kWh. Over de laadmogelijkheden en de actieradius heeft Citroën nog niks bekend gemaakt. De verwachting is een actieradius van ongeveer 300 kilometer voor een dergelijke aandrijflijn. Voor de precieze specificaties zullen we moeten wachten op de presentatie die op 30 juni plaatsvindt.

De afgelopen maand is de PSA groep met Citroën, Peugeot en Opel veelvuldig in het nieuws geweest voor elektrische auto’s. De uitrol van elektrische auto’s voorzien van de nieuwe aandrijflijn gaat gestaag verder met de introductie van de nieuwe Citroën ë-C4. De marktintroductie staat gepland voor de tweede helft van 2020. Wil je de nieuwe Citroën ë-C4 zakelijk gaan leasen? Wij houden je graag op de hoogte over deze auto en de prijzen zodra deze bekend worden gemaakt.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl