Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Volvo XC40 uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2024

Volvo XC40

Tijdens de grandioze uitreiking van de Driving Business Awards van AM in Ermelo schitterde de Volvo XC40 als de Zakenauto van het Jaar 2024. Deze onderscheiding markeerde een opmerkelijke overgang van de scepter van de Skoda ENYAQ iV naar het fenomeen dat de Volvo XC40 is.

Volvo XC40 populaire zakelijke leaseauto

Volvo XC40

De Volvo XC40, vorig jaar reeds in de top 5 van de zakenauto verkiezing, werd ditmaal tot kampioen gekroond. Voor sommigen klinkt dit wellicht als een onverwachte wending, aangezien het model al geruime tijd op de markt is. Desondanks blijft deze compacte krachtpatser onverminderd populair bij zowel leaserijders als leasemaatschappijen.

De Volvo XC40 is al enige tijd op de markt, maar heeft dit jaar een opfrisbeurt gehad, waarbij de belangrijkste wijziging een volledig vernieuwd platform is. De auto is hierbij onder andere in de basis van voorwielaandrijving naar achterwielaandrijving gegaan. Alle aanpassingen bij elkaar zorgen ervoor dat de Volvo XC40 effici├źnter is dan voorheen.

De Volvo XC40, met zijn actieradius van maximaal 570 kilometer (WLTP) en indrukwekkende laadsnelheid (205 kW DC), kenmerkt zich door zijn betrouwbaarheid en innovatieve karakter. Bovendien biedt hij royaal ruimte aan de bestuurder en passagiers, met een interieur dat een gevoel van luxe en comfort oproept.

Het design van de Volvo XC40, ondertussen een iconisch kenmerk, weerspiegelt het Scandinavische vakmanschap en minimalisme. Deze esthetische verfijning gecombineerd met functionaliteit biedt een elektrische auto die in de zakelijke arena als een waar statement dient.

De Volvo XC40 onderscheidt zich ook door zijn indrukwekkende restwaardes, een cruciale factor voor de zakelijke markt. Het voertuig blinkt uit in termen van kilometerkostprijs, duurzaamheid en waardering van de kwaliteit van de importeur en dealerorganisatie.

BMW iX1 beste nieuwkomer

Terwijl de XC40 het podium van de Zakenauto van het Jaar domineerde, werd ook de titel van Beste Nieuwkomer toegekend aan de BMW iX1. Dit na de triomf van de BMW i4 in 2023. Waarschijnlijk heeft de jury gekeken naar de instapversie die begint bij 48.316 euro. Klik je een aantal extra opties erbij op zit je op zo'n 55.000 euro. Voor dit bedrag heb je een rijk uitgeruste elektrische leaseauto.

Wat BMW slim heeft gedaan is bestaande modellen ombouwen tot elektrische modellen. Zoals bijvoorbeeld de BMW iX1. BMW toont hiermee zijn expertise in elektrische mobiliteit zonder de huidige doelgroep af te schrikken met een radicaal nieuwe designrichting.

De Zakenauto van het Jaar-prijs is sinds 1987 een bekende onderscheiding en richt zich niet op uiterlijke schoonheid, maar op praktische prestaties in het dagelijks zakelijk gebruik. De criteria omvatten onder meer kilometerkostprijs, kwaliteit van de importeur/dealernetwerk, duurzaamheid en uitstraling.

Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl