Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Ontdek de prijs en prestaties van de elektrische MINI modellen

In de bruisende atmosfeer van de IAA Mobility 2023 in München werden de nieuwste parels van de MINI Familie onthuld, en ze beloven een revolutie te brengen in de wereld van elektrische mobiliteit. MINI heeft inmiddels meer details én prijzen bekendgemaakt. Nieuwsgierig? Lees gauw verder, want beide modellen zullen vanaf november 2023 van de productielijn rollen.

MINI Cooper SE: elektrisch rijden op zijn best

Mini Cooper SE en Mini Countryman SE ALL4

De MINI Cooper SE is ontworpen om harten te veroveren en snelheden te verpletteren. Onder zijn gestroomlijnde carrosserie schuilt een accupakket met een capaciteit van 54,2 kWh, waardoor een bereik van maar liefst 402 kilometer (WLTP) mogelijk is. Maar dit is slechts het begin van het verhaal.

Het exterieur van de MINI Cooper SE is doordrenkt met karakter, en echt typisch MINI. Dat wil zeggen dat de auto beschikt over een lange wielbasis, korte motorkap, verzonken portiergrepen en grote raamoppervlakken die het interieur laten baden in natuurlijk licht. De grotere spoorbreedte en wielbasis, samen met een verfijnd vering- en dempingssysteem, zorgen voor een sublieme rijervaring die de kenmerkende MINI Go-Kart sensatie naar nieuwe hoogten tilt.

Onder de motorkap bruist een elektromotor met een vermogen van 160 kW (218 pk) en een koppel van 330 Nm, wat resulteert in een acceleratietijd van 0-100 km/u in slechts 6,7 seconden.

De MINI Cooper SE kan maximaal met 95 kW DC snelladen. Dit betekent dat je bij een snellaadstation de accu in 30 minuten kunt opladen van 10 procent naar 80 procent, waardoor je snel weer de weg op kunt.

Het verhaal van de MINI Cooper SE gaat verder op twee continenten, met de productie die in november 2023 begint in China, en vanaf 2026 ook in de befaamde MINI-fabriek in Oxford.

MINI Countryman: stijlvol, ruim en klaar voor avontuur

Als je op zoek bent naar de perfecte combinatie van stijl, comfort en ruimte, dan is de MINI Countryman jouw ideale metgezel. Met een verlengde wielbasis is het comfort naar een hoger niveau getild.

De nieuwe MINI Countryman heeft zijn afmetingen vergroot naar 4.433 mm lengte (+13 cm vergeleken met de huidige generatie), 1.843 mm breedte en 1.656 mm hoogte (+6 cm vergeleken met de huidige generatie). Het resultaat is een ruim interieur dat voldoende passagiers kan vervoeren.

Binnenin biedt de MINI Countryman een uniek centraal rond OLED-display dat alle functies samenbrengt en optioneel kun je kiezen voor een Head-Up display. De rijdynamiek wordt versterkt door de vergrote spoorbreedte en langere wielbasis, waardoor de MINI Go-Kart sensatie tot leven komt.

De MINI Countryman komt met voorwielaandrijving, wat zorgt voor een uitstekende grip en stabiliteit. Je kunt uitkijken naar een opwindende rijervaring die moeiteloos combineert met de dagelijkse behoeften.

De toekomst wacht, en hij begint in november 2023, wanneer de productie van de MINI Countryman van start gaat in de BMW Group-fabriek in Leipzig.

Deze nieuwe elektrische MINI-modellen beloven een wereld van mogelijkheden en rijplezier, en we kunnen niet wachten om ze op de wegen te zien schitteren. Blijf op de hoogte voor meer updates over de rest van de MINI Familie!

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl