Beoordeeld met 9,3
085 4871400

Zakelijk leasen bij Mobility Service

Heb je een bedrijf en wil je graag investeren in een zakelijk wagenpark? Bij Mobility Service ben je dan aan het goede adres. Van kort leasen van een paar maanden tot operational lease waarbij je een contract van minimaal een jaar hebt. Alles kan! Wil je liever een (elektrische) auto leasen die uiteindelijk ook echt jouw auto wordt? Kies in dat geval voor financial lease. Wat het allemaal is, leggen we je hieronder duidelijk uit. Zo weet je dat je altijd voor de leasevorm kiest die bij je past. Nog twijfels over zakelijk leasen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag! 📞

Lucas Jongedijk en Robin Deegens

Voordelen zakelijk leasen

Het grote voordeel van een zakelijke leaseauto is dat het fiscale voordelen kent. Zo hoef je niet gelijk een grote investering te doen en kun je dit met vaste leasetarief per maand afvangen. Hierdoor blijft er genoeg werkkapitaal in het bedrijf. Tegen relatief lage kosten kun je de auto ook privé rijden (lees hier meer over bijtelling). Liever een private lease auto? Bieden sinds kort ook een tweedehands leaseauto aan voor particulieren. Ze zijn scherp geprijsd, waardoor je verzekerd bent van de beste deal.

Welke zakelijke leasevormen zijn er?

De bekendste vormen van leasing zijn operational lease, financial lease en shortlease. Per leasevorm zullen wij wat uitleg geven, zodat je precies weet welke vorm van leasen het beste bij jou past.

Auto en bos
Auto met bos

Operational Lease

Wil je zorgeloos autorijden zonder onverwachte kosten? Dan is operational lease de beste leasevorm voor jou! Je betaalt maandelijks een vast leasetarief waarbij alle kosten gedekt zijn. Denk hierbij aan:

  • Verzekering

  • Reparatie

  • Onderhoud

  • Banden

Optioneel kun je hier vervangend vervoer nog aan toevoegen of een tank/laadpas. Wist je al dat je bij Mobility Service geheel naar eigen wens een auto kunt samenstellen? Zo rijd je altijd een auto die voldoet aan de laatste trends en past hij bovendien perfect bij jou!

Shortlease

Wil je liever niet te lang aan een auto vastzitten en past flexibiliteit beter bij jou onderneming? Kies in dat geval voor shortlease. Na 1 maand dagelijks opzegbaar. Hou er wel rekening mee dat een kort leasecontract altijd iets duurder is dan een longlease contract.

Car rent
Spaarvarken

Financial lease

Vind je het maar niks dat de auto uiteindelijk niet jouw eigendom wordt? Bij financial lease financieren wij de (nieuwe) auto voor je betaal je ons maandelijks een vast tarief. Aan het einde van de leasetermijn betaal je nog een slottermijn en is de auto van jou. Hou er rekening mee dat je gelijk economisch eigenaar bent van de (nieuwe) auto en verantwoordelijk bent voor schade en onderhoud.

Financiële voordelen zakelijke lease

In Nederland zijn er verschillende fiscale voordelen verbonden aan zakelijke leaseauto's. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  1. Aftrekbaarheid van autokosten: Als je een auto least in de zakelijke leasevorm, kunnen de leasekosten, brandstofkosten, verzekeringen, onderhoudskosten en andere autokosten in aanmerking komen voor aftrek als zakelijke kosten. De mate van aftrekbaarheid hangt af van de CO2-uitstoot en de fiscale waarde van de auto. In Nederland wordt gebruikgemaakt van een systeem van bijtelling, waarbij een percentage van de fiscale waarde van de auto wordt opgeteld bij het inkomen. Dit percentage varieert, afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. Hoe dit zit, lees je in [deze blog].

  2. Teruggave van de btw: Als je een zakelijke auto least, kun je in Nederland de betaalde btw op de leasekosten terugvorderen. Dit geldt echter alleen als de zakelijke auto uitsluitend zakelijk wordt gebruikt. Als de auto ook voor privédoeleinden wordt gebruikt, moet er een correctie worden toegepast op de btw-aftrek.

  3. Geen investering in eigendom: Bij zakelijk leasen hoef je geen grote investering te doen om een auto aan te schaffen. Dit kan voordelig zijn, omdat je je kapitaal kunt gebruiken voor andere zakelijke doeleinden.

  4. Lagere administratieve lasten: Bij een auto leasen worden veel administratieve taken, zoals het bijhouden van de autokosten, het regelen van verzekeringen en het onderhoud, vaak uitbesteed aan het leasemaatschappij. Dit kan de administratieve lasten verlagen en tijd besparen.

Auto met geld
Team Mobility Service

Waarom zakelijk leasen bij Mobility Service?

✅ Jarenlange ervaring met elektrisch rijden. Wij selecteren de laadpas die het beste bij jou situatie past (voordeligste keuze). Wij adviseren je onder andere over handige apps en hebben veel ervaring met elektrisch rijden in het buitenland.

✅ Gratis laadpas-consult van 60 minuten om te bepalen welke laadpas voor jou de meest voordelige keuze is. 

✅ Je kunt 24/7 online vragen stellen, schade melden of andere zaken regelen via onze berijdersapp. 

✅ Telefonisch keuzemenu of tickets aanmaken bij vragen? Daar beginnen wij niet aan! Je krijgt jouw vaste contactpersoon gedurende de gehele looptijd van je leasecontract. Bereikbaar via telefoon, WhatsApp, e-mail, wat jij fijn vindt. 

✅ Installatie van een laadpaal bij jou thuis gewenst? Ook dat kunnen wij voor jou uit handen nemen en financieren via het leasecontract. 

✅ Transparant over kosten vroegtijdige beëindiging.

✅ Gegarandeerde levering in 2022.

✅ Meer- en minderkilometerprijs is gelijk aan elkaar.

✅ Bij Mobility Service lease je direct bij de leasemaatschappij, niet via een intermediair. Je kunt dus snel met ons schakelen en dankzij onze platte organisatiestructuur kan jouw contactpersoon over alle lopende zaken zelf beslissen.

✅ Eigen vloot aan (elektrische) voorloopauto’s en vervangend vervoer auto’s beschikbaar.

✅ Je kent ons misschien al van BNR, het FD, Autoblog, Tweakers en Fully Charged.

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 400 info@mobilityservice.nl