Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Banden voor je auto

Banden

De autoband is het cruciale contactpunt tussen jouw (elektrische) auto en de weg. Voor zowel jouw eigen veiligheid als die van anderen is het van groot belang om regelmatig de profieldiepte van je banden te controleren. 

Banden

Bandenprofiel

Volgens de wettelijke vereisten moeten zowel winterbanden als zomerbanden een minimale profieldiepte van 1,6 millimeter hebben. Je kunt eenvoudig je profieldiepte laten controleren bij Profile of Kwik-Fit. Bovendien hebben de meeste banden slijtage-indicatoren, kleine blokjes in het profiel van de band. Zodra het loopvlak van de band dezelfde hoogte bereikt als deze blokjes, is het tijd om de banden te vervangen.

Naast de profieldiepte is het ook belangrijk om te inspecteren op eventuele scheuren of bulten in de banden. Versleten of beschadigde banden kunnen leiden tot gevaarlijke situaties en lekke banden. Wacht daarom niet tot het te laat is, maar controleer regelmatig de conditie van je autobanden. Bijvoorbeeld, Tesla adviseert om elke 10.000 kilometer het bandenprofiel te controleren.

Bandschade

Bandschade wordt berekend aan de hand van de restprofieldiepte. Uitgaande van een nieuwe band met een profieldiepte van 8 mm en een vervangingsgrens van 2 mm is het effectieve (te gebruiken) profiel van een band 6 millimeter.

Bij vervanging van een band naar aanleiding van schade wordt elke millimeter restprofiel boven de 2 mm (de vervangingsgrens) doorbelast. Dit profiel had normaal gesproken nog gebruikt kunnen worden.

  • In formule: (Restprofiel in mm-2 mm(vervangingsgrens))/6 x factuurbedrag nieuwe band = doorberekening. 

Voorbeeld: Het restprofiel bedraagt 4 mm. Het factuurbedrag van de nieuwe band incl. montage is € 150,- Excl. BTW. Berekening: (4mm – 2mm)/ 6 x € 150,- = € 50,- excl. BTW. Dit bedrag wordt doorbelast.

Bandschade

Veelgestelde vragen

Wij bieden jou graag de mogelijkheid om tijdens de wintermaanden op winterbanden te rijden. Winterbanden zijn niet standaard opgenomen in het leasecontract. Je kunt op ieder gewenst moment aangeven dat je de winterbanden als extra optie wilt opnemen in het leasecontract.

Heb je de winterbanden als extra optie opgenomen in het leasecontract, maar heb je nog niet eerder de banden gewisseld? Dan kan je online een afspraak maken bij de dichtstbijzijnde vestiging van Profile.

Het is ook mogelijk om je banden te laten wisselen bij Kwikfit. Via de website van Kwikfit kan je een afspraak inplannen.

Wil je graag winterbanden voor je leaseauto en heb je al eerder de banden gewisseld? Dan kan je een afspraak maken bij de desbetreffende leverancier (Profile, Kwikfit of een garage) waar de banden zijn opgeslagen. Weet je niet meer zeker waar de winterbanden zijn opgeslagen? Dan kun je het beste even contact met ons opnemen. Wij zoeken meteen voor je uit waar de winterbanden zijn opgeslagen.

Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl