Mobility Service Nederland

Bandenwissel

Aandacht voor je banden, zorgt voor veel rijplezier

Bandenwissel

Voor jouw eigen veiligheid is het belangrijk om regelmatig het profiel en de bandenspanning van de banden te controleren. Dit kun je heel gemakkelijk doen bij Profile of bij Kwik-Fit. 

Ook de banden van de leaseauto omwisselen voor het juiste seizoen zorgt voor rijplezier onderweg. Wij bieden jou daarom graag de mogelijkheid om tijdens de wintermaanden op winterbanden te rijden. Wil je graag de winterbanden in het leasecontract opnemen of ben je benieuwd of deze al zijn inbegrepen? Neem dan even contact met ons op, wij regelen het voor je. 

Ieder seizoen je banden wisselen

Als je al eerder de banden hebt gewisseld dan kun je zelf een afspraak maken bij de leverancier of garage waar jouw auto de laatste keer ook is geweest voor de bandenwissel. Weet je niet meer zeker waar de winterbanden zijn opgeslagen? Dan kun je het beste even contact met ons opnemen. Wij zoeken meteen voor je uit waar de winterbanden zijn opgeslagen.

Eerste keer banden wisselen

Mocht je voor de eerste keer de banden willen laten wisselen, dan kun je heel gemakkelijk online een afspraak maken bij de dichtstbijzijnde vestiging van Profile. Ben je benieuwd of de winterbanden in het leasecontract zijn inbegrepen? Neem gerust even contact met ons op. Wij zoeken het meteen voor je uit.

Bandschade

Bandschade wordt berekend aan de hand van de restprofieldiepte. Uitgaande van een nieuwe band met een profieldiepte van 8 mm en een vervangingsgrens van 2 mm is het effectieve (te gebruiken) profiel van een band 6 millimeter.

Bij vervanging van een band naar aanleiding van schade wordt elke millimeter restprofiel boven de 2 mm (de vervangingsgrens) doorbelast. Dit profiel had normaal gesproken nog gebruikt kunnen worden.

  • In formule: (Restprofiel in mm-2 mm(vervangingsgrens))/6 x factuurbedrag nieuwe band=doorberekening. 

Voorbeeld: Het restprofiel bedraagt 4 mm. Het factuurbedrag van de nieuwe band incl. montage is € 150,- Excl. BTW Berekening:(4mm – 2mm)/ 6 x € 150,- = € 50,- excl. BTW. Dit bedrag wordt doorbelast.

Kom je er (online) niet uit?

We zijn vandaag bereikbaar van 8:00 tot 17:30

Mobility Service Electric wil voldoen in de informatievoorziening over elektrische auto’s en helpt je bij de configuratie van jouw elektrische auto’s. Regel het met onze configurator.

zakelijkelektrischleasen.nl

Op zoek naar een auto in de financial lease? Lease uit onze voorraad van meer dan 15.000 auto’s. Bij ons kom je direct in contact met experts op het gebied van financial lease. Wij helpen elke MKB’er de juiste keuze te maken.

msfinanciallease.nl

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en (elektrische) leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl