Mobility Service Nederland

De woensdag van Hilda

Onze marketingmanager Hilda vertelt hoe haar werkdag eruit ziet op ons hoofdkantoor in Eelde.

07.15 uur

Ik begin mijn woensdag altijd vroeg en zet mijn elektrische auto meteen aan de laadpaal. Heerlijk om als ochtendmens zo vroeg mijn dag te beginnen in alle rust. Ik ben overigens niet de enige die zo vroeg op kantoor is, ook mijn collega’s Karin en Evert zijn de vroege vogels binnen ons bedrijf. Ik begin de dag met een heerlijke cappuccino en werk in alle rust binnengekomen mails weg, ik verstuur mails en zet acties uit. Ondertussen druppelen de meeste collega’s een voor een binnen.

Ondertussen bekijk ik onze online statistieken: websitebezoeken van onze verschillende labels, resultaten van onze marketingcampagnes, binnengekomen leads, klanttevredenheid en het aantal bestelde auto’s. Waar nodig stuur ik bij of zet ik acties uit.

09.00 uur

Ik bekijk op het dashboard van ons CRM of alle binnengekomen leads tijdig zijn opgevolgd en of onze klanten tevreden zijn over ons. Daarnaast beantwoord ik zelf ook vragen, met name over onze elektrische auto’s. Ik adviseer een klant die twijfelt over de overstap naar volledig elektrisch rijden, ik deel praktijkervaringen en vertel het echte verhaal (en geen ‘hallelujah-verhaal’) en adviseer onze potentiële klanten eerlijk op basis van de geschetste situatie. Eén potentiële klant is zo enthousiast, dat hij vraagt of hij diezelfde ochtend op ons kantoor mag langskomen voor een proefrit en voor aanvullende informatie. Uiteraard is dit geen probleem en controleer ik even of de auto volgeladen en schoon klaarstaat. De accountmanager uit de regio van deze klant, Maurice, is aanwezig en ik zorg ervoor dat hij alle informatie heeft. Leuk om dit in teamverband op te pakken!

10.00 uur

Ik bekijk de website Zakelijk Elektrisch Leasen waar ik hoofdverantwoordelijk voor ben en beoordeel of we onze conversie nog verder kunnen verhogen, of we onze informatievoorziening verder kunnen optimaliseren en of alle informatie en prijzen kloppen. Recent heeft een automerk een prijswijziging doorgevoerd, dus ik dubbelcheck of alles goed staat. Daarnaast heb ik een paar ideeën ter verbetering van de website die ik bespreek binnen ons marketingteam, bestaande uit Alexander en Tjillie. Ik stel een to-do-list op en zet de verschillende acties uit, met daaraan gekoppeld een deadline. Alles wat we vandaag nog kunnen verwerken, nemen we meteen mee. Wat dat betreft is mijn to-do list heilig 😉 Heerlijk om gaandeweg dingen te kunnen afstrepen.

11.00 uur

Ondanks dat we nog volop bezig zijn met het huidige jaar, kijk ik alvast verder 😉 Ik ga alvast aan de slag met de voorbereiding voor ons jaarplan voor volgend jaar. Jaarlijks zorgen wij ervoor dat we onze doelstellingen volledig uitwerken en dit delen we met de hele organisatie. Het afgelopen jaar deden we dit in de vorm van een krant. Ook dit jaar wil ik alle medewerkers betrekken bij de ideevorming voor het jaarplan en ik werk daarom alvast wat zaken uit voor onze teamdag, zodat we op die dag effectief aan de slag kunnen. We hebben een geautomatiseerd systeem waarbij klanten die hun nieuwe leaseauto afgeleverd krijgen automatisch het verzoek krijgen om feedback met ons te delen. Ik verwerk al deze feedback van het afgelopen jaar en zorg ervoor dat we helder hebben wat wij nog kunnen verbeteren en dus op zouden moeten nemen in ons jaarplan. Onze klanttevredenheid staat gemiddeld op een 8,5 en we hebben de ambitie om hier een 9.0 van te maken: werk aan de winkel dus! 😉

Ondertussen controleer ik nog even een artikel dat klaarstaat op Leaseblog.nl en een mailing van mijn collega Tjillie. We zorgen ervoor dat iedere uiting die bij ons de deur uitgaat wordt gecheckt door vier ogen, meestal doe ik de laatste check.

12.30 uur

Time flies, when you’re having fun! 😉 Tijd om even te lunchen en ondertussen bij te kletsen met collega’s. Op woensdag is het snackdag en ook ik zwicht hiervoor….

13.00 uur

Tijd om weer aan de slag te gaan! Ik ga verder aan de slag met vergaren van data als input voor ons jaarplan. Ik bekijk in ons systeem hoeveel auto’s er volgend jaar expireren en bekijk terug hoe dit de afgelopen jaren is verlopen. Ondertussen heb ik telefonisch contact met de leverancier van onze zogenaamde Power-BI. Ondertussen bellen er diverse klanten, dus ik beantwoord ondertussen nog een aantal klantvragen.

15.00 uur

Een van onze vaste leveranciers belt en geeft aan dat hij ons de komende maand tegen een gunstige aanbieding nog een aantal populaire elektrische auto’s kan leveren. Ik bekijk op basis van historische data en marktinformatie hoe de vraag naar dit model zich ontwikkelt en overleg met onze inkoper Evert en binnen ons commerciële team. We zijn allen positief gestemd en we kopen de auto’s op voorraad aan. Mijn marketingcollega’s passen meteen de voorraad op onze website aan en stellen een paar marketingcampagnes in, zodat het duidelijk wordt dat wij deze auto’s op voorraad kunnen leveren.

15.30 uur

Vanwege de groei van ons bedrijf, niet alleen in het aantal leasecontracten, maar ook in het aantal medewerkers, heb ik vanmiddag verschillende sollicitatiegesprekken op de planning staan. Omdat er veel mensen hebben gereageerd op onze vacature, heb ik samen met onze HR-stagiaire bedacht om speeddates te introduceren. Zo kunnen we in korte tijd heel effectief verschillende potentiële nieuwe collega’s leren kennen. Aansluitend evalueren we de gesprekken en beslissen we met wie we verder in gesprek willen gaan.

Na de gevoerde gesprekken werk ik nog even mijn mailbox bij.

17.15 uur

Mijn to- do list is grotendeels afgewerkt, dus ik klap mijn laptop dicht! Mijn elektrische auto is inmiddels volgeladen dus ik zoef in alle stilte terug naar huis, waar ik de eerst de kinderen ophaal uit de BSO. Ondertussen maak ik alweer plannen voor de volgende dag. Een erg leuk vooruitzicht overigens, geen enkele dag is hetzelfde bij mij 😊.

Kom je er (online) niet uit?

We zijn vandaag bereikbaar van 8:00 tot 17:30

Mobility Service Electric wil voldoen in de informatievoorziening over elektrische auto’s en helpt je bij de configuratie van jouw elektrische auto’s. Regel het met onze configurator.

zakelijkelektrischleasen.nl

Ben je voor een kortere periode op zoek naar een leaseauto? Shortlease is bij uitstek geschikt voor een bedrijf met een directe ‘mobiliteitsbehoefte’. Bekijk snel ons actuele aanbod.

myshortlease.nl

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en (elektrische) leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl