Mobility Service Nederland

De donderdag van Jan-Willem

Collega Jan-Willem Tersteeg vertelt over zijn werkdag als accountmanager in de regio Midden-Nederland

7.30 uur

Ik start de donderdag vanaf mijn werkplek thuis in Bennekom. Iedere maandag zijn we met het gehele commerciële team aanwezig bij onze hoofdvestiging in Eelde, maar de rest van de week werk ik vanuit thuis of vanuit locaties van onze klanten. Zo ook vandaag! Ik sta vroeg op en begin de dag om 7.30 uur achter mijn laptop met een kop koffie. Ik heb gisteravond nog een paar klantvragen binnengekregen en deze handel ik af voordat ik zometeen in de auto stap om naar twee klantafspraken te gaan.

8.40 uur

Ik stap in de auto naar mijn eerste afspraak van vandaag. Binnen ons bedrijf werken wij in klantenteams, zodat onze klanten altijd een vast aanspreekpunt hebben en ook overdracht tijdens bijvoorbeeld vakantieperiodes goed is geborgd. Ik bel daarom vanuit de auto even met mijn collega Lucas, met wie ik minstens vijf keer per dag contact heb, om een en ander af te stemmen. Daarnaast pleeg ik nog een telefoontje: begin deze week heeft een klant van mij zijn eerste elektrische auto geleverd gekregen. Ik bel hem even om te peilen of alles goed is verlopen en of hij nog vragen heeft. Leuk om te horen dat hij zo enthousiast is!

10.00 uur

Ik heb een afspraak met de wagenparkbeheerder van een bedrijf met een wagenpark van circa 30 auto’s. De wagenparkbeheerder heeft al eerder bij mij aangegeven dat zij graag de transitie willen maken naar volledig elektrisch rijden en zij willen hun medewerkers gaan belonen voor duurzaam rijden. Ik heb een voorstel gedaan voor een mobiliteitsregeling waarin medewerkers die onder een bepaalde CO2-uitstoot blijven hiervoor worden gestimuleerd en ik bespreek dit voorstel. Altijd leuk om zo gezamenlijk een maatwerk regeling te bedenken en te bespreken en nog fijner: in dit geval is de klant heel enthousiast over mijn voorbereiding en gaan ze de mobiliteitsregeling implementeren! Naast deze regeling bespreek ik met de klant het lopende wagenpark en bekijken we eventuele afwijkingen. Ik stap met een goed gevoel de auto in, op weg naar mijn tweede afspraak.

12.30 uur

Mijn tweede afspraak heb ik samen met onze algemeen directeur Paul. We gaan gezamenlijk op bezoek bij een potentiële klant om te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. We hebben een ontzettend leuk gesprek bij een prachtig hard groeiend bedrijf en we mogen aansluitend aan de slag met het uitwerken van een voorstel. We zien veel thema’s bij organisaties terugkomen: behoefte aan flexibiliteit, advies bij het verduurzamen van het wagenpark, etc. Het is mooi dat wij hier gezamenlijk mee aan de slag kunnen.

14.30 uur

Ik praat nog eventje na samen met Paul en vervolgens stap ik weer in de auto huiswaarts, zodat ik thuis nog even aan de slag kan met de beantwoording van klantvragen. In de auto bel ik nog even met een aantal collega’s: uiteraard spreek ik weer met mijn ‘buddy’ Lucas die een aantal voorstellen voor mij heeft uitgewerkt en met de klant gecommuniceerd. Daarnaast spreek ik met onze collega Marjan die onze transportplanning doet om nog even een en ander af te stemmen voor een leaseauto die morgen wordt afgeleverd. Tenslotte handel ik nog een aantal terugbelverzoeken van mijn klanten af.

15.40 uur

Eenmaal thuis aangekomen, ga ik meteen weer verder achter de laptop. Ik verwerk de gesprekken die ik vandaag heb gevoerd in ons CRM-systeem, zodat ook mijn collega’s op de hoogte zijn van datgene wat wij hebben besproken. Daarnaast puzzel ik nog even op wat maatwerk offertes die ik mag gaan uitwerken. Ik overleg nog even met onze inkoper Evert om de best mogelijke deal voor onze klanten eruit te kunnen slepen. Daarnaast ga ik aan de slag met de wens van een klant om nog twee jaar een auto uit een lage bijtellingsklasse te kunnen leasen: ik bekijk in ons systeem welke auto’s er op korte termijn terugkomen en zie dat we binnenkort weer een Volkswagen Golf GTE uit 2015 beschikbaar hebben. Ik maak hiervoor een voorstel en de klant is heel erg blij!

17.00 uur

Tot slot krijg ik nog een aanvraag door van een potentiële klant uit mijn regio die via onze website is binnengekomen. De klant wil graag een Hyundai Kona Electric leasen, maar deze auto is pas over een paar maanden weer leverbaar. Ik help de klant verder door een Nissan Leaf als voorloopauto aan te bieden en maak de bijbehorende contracten en voorwaarden in orde. De klant is enthousiast over de snelheid waarop wij dit oppakken en nog enthousiaster als blijkt dat wij de voorloopauto al binnen een week kunnen leveren én dat wij samen met onze partner Eneco ook een laadpaal thuis kunnen verzorgen. Ik dien de aanvraag voor de laadpaal in, dan is dat ook maar vast geregeld.

17.30 uur

Ik eindig de dag met het beantwoorden van nog een aantal vragen van klanten die ik per e-mail en Whatsapp heb binnengekregen en sluit daarna mijn laptop af om samen met mijn vrouw en kinderen te gaan eten. Ik kijk met een blij gevoel terug op mijn werkdag van vandaag, mooie voorstellen uitgewerkt en tevreden klanten: daar doe ik het voor!

Meet onze nieuwe collega's! Mogen wij aan jullie voorstellen: Gerieke Wiersum, Thom Popping, Andreas Noordhof en William Slik. Gerieke is begonnen op onze afdeling Berijdersdesk. Samen met Barbara is Gerieke verantwoordelijk voor het eerstelijns klantcontact. Thom is sinds december aan ons team toegevoegd. Hij helpt je graag verder met al je vragen over een elektrische auto. Andreas en William komen onze collega's van de afdeling Commerciële Binnendienst versterken. Welkom collega's en veel succes!

Vandaag zijn we als een van de eersten in Nederland op pad met de 100% elektrische Opel Corsa-e. Binnenkort een uitgebreide review op zakelijkelektrischleasen.nl #zakelijkelektrischleasen #elektrisch #elektrischeauto

Wat een leuke verrassing! Zojuist met ons team genoten van een heerlijke lunch verzorgd door @bonfrites. Met dank aan Van Mossel.

Kom je er (online) niet uit?

We zijn vandaag bereikbaar van 8:00 tot 17:30

Mobility Service Electric wil voldoen in de informatievoorziening over elektrische auto’s en helpt je bij de configuratie van jouw elektrische auto’s. Regel het met onze configurator.

zakelijkelektrischleasen.nl

Op zoek naar een auto in de financial lease? Lease uit onze voorraad van meer dan 15.000 auto’s. Bij ons kom je direct in contact met experts op het gebied van financial lease. Wij helpen elke MKB’er de juiste keuze te maken.

msfinanciallease.nl

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en (elektrische) leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl